Μίκαελ Σουμάχερ: Πόσο αλήθεια είναι ότι σηκώθηκε – Το αστρονομικό ποσό αποθεραπείας

- Δεκεμβρίου 19, 2018
Πέντε χρόνια πέρασαν από το ατύχημα που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ.

Χθες, ένα δημοσίευμα της Daily Mirror, ανέφερε πως ο Σουμάχερ μπορεί πλέον να σηκώνεται από το κρεβάτι του – έστω και για λίγες ώρες – όπως επίσης να περνάει μικρά διαστήματα χωρίς να είναι διασωληνωμένος και εξαρτημένος από την μηχανική υποστήριξη που τον κρατούσε έως τώρα στη ζωή.

Σημειώνεται δε πως ο μεγάλος οδηγός της F1 γίνεται 50 ετών στις 3 Ιανουαρίου. Το ατύχημα έλαβε χώρα στις 29 Δεκεμβρίου 2013 όταν υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κάνοντας σκι στις Άλπεις.

Σήμερα νοσηλεύεται στο σπίτι του στο Gland στην Ελβετία, όπου και λαμβάνει ειδική θεραπεία.

Οι ειδήσεις όμως για την πορεία της υγείας του βγαίνουν με το “σταγονόμετρο” καθ’ εντολή της οικογένειάς του. Έτσι, όλες οι πληροφορίες για τη βελτίωση της κατάστασής του, παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Αυτό που επιβεβαιώνει το γερμανικό περιοδικό Bravo, επικαλούμενο πηγές της οικογένειας, είναι πως πράγματι το κόστος της αποθεραπείας του είναι “αστρονομικό”. Συγκεκριμένα, φτάνει στα 87.000 δολάρια τη βδομάδα. Το εν λόγω περιοδικό αναφέρει πως ο “Σούμι” ενδέχεται να μεταφερθεί μέσα στο επόμενο διάστημα σε εξειδικευμένη κλινική στο Ντάλας του Τέξας, όπου θα υποβληθεί σε ειδική αποκατάσταση κρανιοεγκεφαλικών παθήσεων. Ίσως αυτή η πληροφορία να σηματοδοτεί πράγματι μια σχετική βελτίωση της υγείας του.

Ο επικεφαλής της κλινικής, Mark Weeks, δεν επιβεβαίωσε την είδηση, είπε όμως στο περιοδικό: «Έχουμε τεράστια εμπειρία και ικανότητα στην αποκατάσταση εγκεφαλικών βλαβών. Δεν υπάρχει αντίστοιχη κλινική στην Ευρώπη που να μπορεί να κάνει όσα κάνουμε εμείς». Σύμφωνα δε με το Paris Match που επικαλείται συγγενείς του θρυλικού οδηγού, ο ίδιος λαμβάνει θεραπεία καθημερινά από ένα επιτελείο 15 γιατρών και φυσικοθεραπευτών.

Ο 62χρονος Γερμανός κληρικός Georg Gänswein είχε δηλώσει πως ο Σουμάχερ «μπορεί να αισθανθεί την αγάπη γύρω του» και πως εμφανισιακά δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Σε νεότερο δημοσίευμά της πάντως η Mirror, αναφέρει πως “παρά τη βελτίωση της υγείας του ο Σουμάχερ θα γιορτάσει τα γενέθλιά του σε κλειστό κύκλο με την οικογένειά του”.

Επίσης, η Ferrari θα τιμήσει τα 50α του γενέθλια με μια έκθεση στο μουσείο της στη Modena. H έκθεση “Michael 50” θα γίνει σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Keep Fighting Foundation” της οικογενείας.
 

Start typing and press Enter to search