Πορεία διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο - Εικόνες

- Δεκεμβρίου 01, 2018
Έκλεισε το μεσημέρι του Σαββάτου (01/12), η λεωφόρος Αλεξάνδρας, καθώς πραγματοποιήθηκε πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια η πορεία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 12 οργανώσεων και εκατοντάδων ανθρώπων που αξίωσαν δικαιοσύνη για τον Ζακ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, «στις 21 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι και σε δημόσια θέα δολοφονήθηκε βάναυσα ο Ζακ Κωστόπουλος. Ιδιοκτήτες με στοιχεία καθημερινού φασισμού και αστυνομικοί συνέπραξαν στον άγριο θάνατο του μπροστά σε δεκάδες βλέμματα κοινωνικής απάθειας. Η Αστυνομία, αφού ρίχτηκε με βαρβαρότητα στο ανήμπορο και αιμόφυρτο σώμα του Ζακ, τον συνέλαβε και του έδεσε τα χέρια λίγο πριν ξεψυχήσει, ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια έφυγε αφήνοντας τον ιδιοκτήτη να σκουπίσει επιδεικτικά τα αίματα και ενδεχομένως να καταστρέψει πολύτιμα στοιχεία της υπόθεσης. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας και σπίλωσης του θύματος».

Οι συλλογικότητες που συμμετέχουν είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη γωνία Αλεξάνδρας και Κηφισίας και πορεία προς τη ΓΑΔΑ.

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση