Αλέξης Τσίπρας: «Το ρομπότ» που εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του

- Δεκεμβρίου 28, 2018
Σε ένα μήνα συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας - Ποιος είναι o άνθρωπος Αλέξης Τσίπρας πέρα από τα έδρανα της Βουλής, ποιες οι συνήθειές του;

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τονίζουν «είναι ρομπότ. Εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του». Και αυτό δεν συμβαίνει τα τελευταία χρόνια που φιλοτεχνήθηκε το ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνών κόμμα αλλά ο πρωθυπουργός είναι έτσι τα τελευταία 15 χρόνια όταν «ήταν γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Ήταν με τις ώρες στα γραφεία της Κουμουνδούρου και συζητούσε με όλο το κόμμα. Δεν άφηνε τίποτα να μην πέσει κάτω» αναφέρουν άνθρωποι που τον ξέρουν καλά.

Ταξίδια αμέτρητα. Την Δευτέρα μπορεί να είναι στις Βρυξέλλες, την Τρίτη να έρθει και να κάνει ένα ραντεβού και την ίδια μέρα να βρεθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Πότε κοιμάται; Πότε τα προλαβαίνει όλα αυτά; «Είναι ρομπότ. Αγαπάει τόσο πολύ την δουλεία του που δεν κουράζεται. Συνήθως αυτή την περίοδο κοιμάται 4-5 ώρες αλλά το καλοκαίρι χαλαρώνει λίγο και κοιμάται 7 ώρες».

Πώς χαλαρώνει;

«Δεν πίνει, δεν καπνίζει» τονίζουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά. Όσο αγχωμένος και να είναι δεν θα πιει ούτε θα καπνίσει. Αριαιά «θα κάτσει στο καφενείο της Βουλής και θα πιει ένα ποτήρι κρασί και θα κάνει ένα πούρο».

«Είναι εργασιομανής και δεν αφήνει κανέναν σε χλωρό κλαρί. Μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο στις 2 το πρωί να σε ρωτήσει για κάτι» μας εκμυστηρεύονται ενώ για το πόσο δημοκράτης είναι η απάντηση είναι αποστομωτική «Δεν υπάρχει πιο δημοκράτης άνθρωπος. Θα ακούσει όλες τις απόψεις, θα δώσει τον λόγο σε όλους αλλά όταν πάρει την απόφασή του, δεν υπάρχει περίπτωση να την αλλάξει ο κόσμος να χαλάσει».
Πηγή: dikaiologitika.gr
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση