Με αεροσκάφος της Aegean επιστρέφουν οι 201 Έλληνες – Η Ryanair τους είχε παρατήσει ...Τιμισοάρα

- Ιανουαρίου 05, 2019
Τέλος στον Γολγοθά 201 επιβατών πτήσης της Ryanair από Λονδίνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, που προσγειώθηκε λόγω κακοκαιρίας στη Ρουμανία, δόθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. 

Αεροσκάφος της Aegean πρόκειται να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Η πτήση θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 12.30 μετά το μεσημέρι για να παραλάβει τους επιβάτες από το ρουμανικό αεροδρόμιο, και αναμένεται να αναχωρήσει από την Τιμισοάρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι επιβάτες είχαν τηλεφωνήσει από τις 6 το πρωί στους τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλοντας την εταιρία και ζητούσαν βοήθεια.

Οι επιβάτες ταξίδευαν από το Λονδίνο με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

timisoa

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, η κατάσταση τους είναι απελπιστική, καθώς οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας δεν απαντούν στις κλήσεις τους.

Μετά τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επικοινώνησε με τους Έλλήνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Τιμισοάρα και τους ανακοίνωσε ότι θα δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα τους. Μετά από συνενόηση του Χρήστου Σπίρτζη με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Θάνο Βούρδα στάλθηκε πτήση άλλης αεροπορικής ετιαρείας για να παραλάβει τους 201 επιβάτες.

timisoara

«Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση. Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν. Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα», κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ένας από τους επιβάτες. «Δεν υπάρχει κάτι να φάμε. Δεν μας έχουν δώσει ένα ποτήρι νερό. Κάποιοι πήραν το λεωφορείο σε αυτές τις τραγικές καιρικές συνθήκες», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων μητέρες με νεογνά και ηλικιωμένοι, βρίσκονται ήδη πάνω από δώδεκα ώρες στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών του αερολιμένα στην Τιμισοάρα, χωρίς φαγητό και νερό, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος να φιλοξενηθούν μέχρι να αναχωρήσουν για την Ελλάδα. 
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση