Όσες Φορές και αν είδατε τον ‘Τιτανικό’, Είναι σίγουρο πως χάσατε την ΠΙΟ σημαντική σκηνή της ταινίας…

- Ιανουαρίου 02, 2019
Διαφήμιση
Η ταινία Τιτανικός, που σκηνοθέτησε ο Τζέιμς Κάμερον και βγήκε στους κινηματογράφους το 1997, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και είχε εκατομμύρια θαυμαστές. Στην ταινία, η ιστορία αγάπης του Τζακ και της Ρόουζ συγκίνησε τους θεατές, αλλά ίσως θα εκπλαγείτε να μάθετε, ότι δεν είναι η μοναδική ιστορία αγάπης στο πλοίο.


Θυμάστε αυτό το ζευγάρι;

Αυτή η σκηνή ήταν στο αρχικό τρέιλερ της ταινίας και αναμφίβολα μας τραβάει τη προσοχή. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είναι αγκαλιασμένο και έχει αποδεχτεί την τραγική του μοίρα, καθώς η καμπίνα γεμίζει με τα παγωμένα νερά. Οι περισσότεροι φαντάζονται ότι είναι ένα φανταστικό ζευγάρι, που ο σκηνοθέτης θέλει να προσδώσει μεγαλύτερη συγκίνηση και ένταση στη ταινία. Όμως αυτή η σκηνή βασίστηκε σε ένα πραγματικό ζευγάρι που πέθανε πάνω στον πραγματικό Τιτανικό και ήταν ιδιοκτήτες ενός καταστήματος Macy’s!


Ο Isidor και η Ida Straus έχουν αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά που φαίνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αμερικής. Το ζευγάρι ήταν ιδρυτές και ιδιοκτήτες ενός καταστήματος Macy’s και ήταν πολύ αγαπημένο, έχοντας ένα αρμονικό γάμο. Οι δυο τους επιβιβάστηκαν στον Τιτανικό στις 14 Απριλίου 1912 με σκοπό να επιστρέψουν στη πατρίδα τους από ένα ταξίδι στη Γερμανία.


Όταν ξεκίνησε να βυθίζεται ο Τιτανικός, προσφέρθηκε μια θέση στον Isidor σε μια σωσίβια λέμβο. Εκείνος αρνήθηκε αμέσως. Το πλοίο ήταν ακόμα γεμάτο με γυναίκες και παιδιά, και ο ευγενής άντρας έδωσε τη θέση του. Η Ida αρνήθηκε να εγκαταλείψει το πλοίο, χωρίς τον άντρα της. Οι μάρτυρες περιέγραψαν τη σκηνή ως την «ύψιστη έκφραση αγάπης και αφοσίωσης».

Οι δυο τους εθεάθησαν να κάθονται σε καρέκλες στο κατάστρωμα, να κρατιούνται από τα χέρια και να παρακολουθούν το πανικόβλητο πλήθος να προσπαθεί να επιβιβαστεί σε μια σωσίβια λέμβο. Κρατήθηκαν ο ένας από τον άλλον, μέχρι που ένα κύμα τους έριξε στη θάλασσα. Η σωρός του Isidor ανασύρθηκε, αλλά της Ida δεν βρέθηκε ποτέ.
Διαφήμιση
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση