Τι θα γίνει αν τρώτε τρεις χουρμάδες την ημέρα;

- Ιανουαρίου 27, 2019
Τι θα γίνει αν τρώτε τρεις χουρμάδες την ημέρα;
Θέλετε κάτι γλυκό; Δοκιμάστε για αλλαγή τους χουρμάδες, οι οποίοι έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Εκτός του ότι βοηθούν το φαγητό να περάσει εύκολα στο πεπτικό, οι χουρμάδες εξασφαλίζουν ταυτόχρονα την υγεία του εντέρου και την απομάκρυνση βλαβερών βακτηρίων. Κι όπως είναι γνωστό, αν το πεπτικό και το έντερο δουλεύουν σωστά, τότε μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Επιστημών Τροφών και Διατροφής του Ηνωμένου Βασιλείου, όσοι κατανάλωναν χουρμάδες, ενίσχυσαν την υγεία του εντέρου λόγω της αύξησης των καλών βακτηρίων και του περιορισμού των καρκινικών κυττάρων.

Σας χαρίζουν ενέργεια γρήγορα και με διάρκεια
Οι χουρμάδες περιέχουν φυσικά σάκχαρα, γλυκόζη, φρουκτόζη και σουκρόζη, που θα σας χαρίσουν άμεση ενέργεια την ώρα που τη χρειάζεστε. Σε αντίθεση με τις μπάρες ενέργειας και τα ενεργειακά ποτά, οι χουρμάδες περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θα κρατήσουν τα επίπεδα ενέργειας ψηλά.

Δρουν κατά των αιμορροΐδων
Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες στον πρωκτό και το ορθό που έχουν πρηστεί λόγω φλεγμονής. Αυτό προκαλείται συχνά λόγω δυσκοιλιότητας που οδηγεί σε σφίξιμο την περιοχή στο τέλος του πεπτικού. Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι πολύ επίπονη, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί ή ακόμη και να αντιστραφεί μέσα από αλλαγές στη διατροφή που μειώνουν τη δυσκοιλιότητα. Πολλοί γιατροί συστήνουν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σε αυτό μπορείτε να συμπεριλάβετε και τους χουρμάδες.

Βελτιώνουν το καρδιαγγειακό
Το κάλιο που περιέχει το μικρό αυτό «μαγικό» φρούτο έχει βρεθεί ότι μειώνει την κακή LDL χοληστερίνη που προκαλεί φράξιμο στις αρτηρίες και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Σύμφωνα με μελέτη σε μεγαλύτερες γυναίκες, η υψηλή πρόσληψη καλίου συνδέθηκε με μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και θνητότητας, γι’ αυτό επενδύστε στους χουρμάδες!
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση