Ζουμερά και μυρωδάτα Σμυρνέικα σουτζουκάκια

- Ιανουαρίου 06, 2019
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουτζουκάκια…

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (η ποσότητα του σκόρδου είναι προαιρετική, βάλτε και παραπάνω αν θέλετε)
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο και στυμμένο
1 αβγό

1 κ.γλυκού κύμινο
1/2 κ.γλυκού μπαχάρι*
Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα…

1 κουτί σάλτσα ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ. γλυκού κύμινο
1/4 κ. γλυκού μπαχάρι*
Αλάτι και πιπέρι
*Στα σμυρνέικα σουτζουκάκια πολύ συχνά συναντάμε κανέλα αντί για μπαχάρι. Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια σ΄ένα μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για καμιά ώρα. Και από βραδύς να ετοιμαστεί, ακόμα καλύτερα.

Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με δύο ποτήρια νερό. Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει και να χυλώσει η σάλτσα, γύρω στην μισή ώρα με τρία τέταρτα το πολύ. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε κι ένα ρυζάκι για να το συνοδεύσουμε ή τηγανητές πατάτες ή ακόμα και πουρέ.
Πηγή; true.gr
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση