Φώκιες με φρίσμπι και δίχτυα στον λαιμό: Θλίψη και οργή για τις εικόνες που αντίκρισαν εθελοντές

- Ιανουαρίου 14, 2019
Διαφήμιση
Την θλιβερή και επικίνδυνη επίδραση των απορριμάτων στα ζώα του πλανήτη επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά οι εικόνες από δυο φώκιες που εντοπίστηκαν με φρίσμπι και κομμάτια από δίχτυ τυλιγμένα στους λαιμούς τους.

Η πρώτη φώκια, που της έδωσαν το ψευδώνυμο Mrs Pink Frisbee [σ.σ. Κυρία Ροζ Φρίσμπι] βρέθηκε στην Waxham Beach, και η δεύτερη στην Horsey Beach, αμφότερες να σφαδάζουν από τους πόνους, σύμφωνα με τους εθελοντές που τις διέσωσαν.

Η φώκια που με το κομμάτι από δίχτυ τυλιγμένο στον λαιμό της -την ονόμασαν Suffolk Punch- μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις της RSPCA, μίας από τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων στη Βρετανία. Θα παραμείνει εκεί για αρκετούς μήνες καθώς το τραύμα ήταν σοβαρό και χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και κατάλληλη σίτιση.«Του βγάλαμε το δίχτυ, ήταν πολύ θυμωμένος. Θέλουμε να καθαρίσουμε καλά την πληγή για να αρχίσουμε να τον ταΐζουμε ψάρια», είπε η επικεφαλής της οργάνωσης Jo Mead, σημειώνοντας πως η κατάσταση της συγκεκριμένης αρσενικής φώκιας παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα με την οργάνωση Marine and Wildlife Rescue, έχει διαπιστωθεί ραγδαία αύξηση των περιστατικών από φώκιες που εγκλωβίζονται σε απορρίμματα. Η ομάδα εθελοντών διασώζει τέτοιες φώκιες τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.Σύμφωνα με τις δυο οργανώσεις, δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησαν να πιάσουν την συγκεκριμένη φώκια για να την βοηθήσουν, καθώς εδώ και πολλούς μήνες έχουν εντοπίσει το σοβαρό τραύμα στον λαιμό της από το δίχτυ. Όπως εξηγούν, το σχοινί είχε διαπεράσει αρκετά εκατοστά το δέρμα του λαιμού και γι' αυτόν τον λόγο θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μήνες για να επουλωθεί πλήρως το τραύμα.

Σχετική εικόνα
Διαφήμιση
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση