Δώρο ζωής: Μία γυναίκα πέθανε, πέντε ζουν χάρη στη δωρεά οργάνων της

- Ιανουαρίου 29, 2019
Σε πέντε ανθρώπους χάρισε τη ζωή, μια γυναίκα που πέθανε την Παρασκευή από ρήξη ανευρύσματος, έχοντας πρώτα δώσει την συγκατάθεση της για δωρεά των οργάνων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσο βρισκόταν ακόμα στη ζωή, η 50χρονη ήταν θετική στο να δωρίσει τα όργανά της.

Σεβόμενοι την επιθυμία της, οι συγγενείς της έδωσαν τη συγκατάθεσή τους αμέσως μετά τον θάνατο της, ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Τα όργανα της μεταμοσχεύθηκαν ήδη σε πέντε ασθενείς που περίμεναν σε λίστες αναμονής.

Σήμερα ένα κορίτσι 18 ετών στο Βέλγιο αναπνέει με τους δικούς της πνεύμονες, η καρδιά της πάλλεται στο στήθος ενός 58χρονου που χειρουργήθηκε στο Ωνάσειο, το συκώτι της μεταμοσχεύθηκε σε μία 62χρονη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και τα νεφρά της μεταμοσχεύτηκαν σε δύο ασθενείς, ηλικίας 41 και 50 ετών στον Ευαγγελισμό.

Η δωρεά της γυναίκας δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά τα όργανα καθώς οι κερατοειδείς της έχουν δοθεί στην Τράπεζα Κερατοειδών του ΑΧΕΠΑ και τις επόμενες ημέρες θα χαρίσουν το φως σε ασθενείς με προβλήματα όρασης.
 

Start typing and press Enter to search