Η σχέση μητέρας-κόpης είναι η πιο δυνατή στην οικογένεια

- Ιανουαρίου 13, 2019
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neuroscience, η σχέσης μητέρας- κόpης είναι πιο δυνατή από κάθε άλλη σχέση γονιού-παιδιού. Ξέρουμε ότι είναι πολύ πιθανό σε αυτό το σημείο οι μπαμπάδες με κόpες και οι μαμάδες με γιους να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους, όμως η επιστήμη μιλάει πάντα με αποδείξεις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 35 οικογένειες. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δεσμός μητέρας-κόpης είναι ο πιο δυνατός μέσα στην οικογένεια αφού παρατήρησαν

ότι συναισθήματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη, «περνούν» από τη μητέρα στην κόpη.

Για να εξιχνιάσουν αυτό το μυστήριο, υπέβαλαν μαμάδες και κόpες σε μαγνητικές τομογραφίες και ανακάλυψαν ότι το τμήμα του εγκεφάλου τους που ελέγχει τα συναισθήματα, έχει παρόμοια ανατομία. Με δυο λόγια, έτσι εξηγείται πώς το… μυαλό της μαμάς μας είναι πιο κοντά στο δικό μας σε σύγκριση μάλιστα με τον εγκέφαλο πατέρα-γιου. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας μην απορούμε γιατί πολλές νομίζουμε ότι έχουμε τηλεπάθεια με τη μαμά μας!

Φυσικά, το αποτέλεσμα της έρευνας δεν μειώνει τις υπόλοιπες σχέσεις μέσα στην οικογένεια ούτε τις καθιστά λιγότερο σημαντικές. Απλώς, δίνει μια εξήγηση στο ξεχωριστό δέσιμο μαμάς και κόpης, που όπως φαίνεται «νιώθουν» η μία την άλλη.
 

Start typing and press Enter to search