Μάνα μεγαλώνει το 11 μηνών μωρό της ως «άφυλο» για να το αφήσει να διαλέξει μόνο του τι θέλει να είναι

- Φεβρουαρίου 15, 2019
Μια μητέρα από τη Φλόριντα αποφάσισε να μεγαλώσει “χωρίς φύλο” το 11 μηνών μωρό της για να του δώσει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνο του το φύλο του όταν μεγαλώσει.

Γι’ αυτό η Ari Dennis δεν αφήνει άλλους ανθρώπους να γνωρίζουν την ανατομία του μωρού της για να μην επηρεαστούν και του δώσουν ταυτότητα.

Σε μια συνέντευξή της, η Dennis δεν αποκάλυψε το φύλο του μωρού της, ενώ ακόμη και το πιστοποιητικό γέννησής του λέει «αγνώστου φύλου».

Ari Dennis (pictured) and her partner decided to raise 11-month-old Sparrow as 'theyby' and use they pronouns 'they' and 'them' when referring to the child 

“Επιλέξαμε να μην αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησης το φύλο του και να μην αφήσουμε κανέναν άλλο να δει τα γεννητικά του όργανα.”

Η Ari και ο σύντροφός της είπαν ότι εμπνεύστηκαν να μεγαλώσουν το μικρό Sparrow χωρίς φύλο αφότου το μεγαλύτερο παιδί τους, το Hazel, ανακάλυψε το φύλο του γύρω στην ηλικία των τεσσάρων.

“Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύουμε στο Sparrow να έχει  φύλο και δεν τον εξαναγκάζουμε να είναι είτε το ένα φύλο είτε το άλλο,” πρόσθεσε η Ari.

Ari  said the family was inspired to raise Sparrow without a known gender after their older child, Hazel, (left) discovered gender around the age of four

Η 30χρονη Ari είπε στο NBC ότι η πρώτη προτεραιότητα της οικογένειάς της είναι να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά τους θα αποδεχθούν τον εαυτό τους.

Το μεγαλύτερο παιδί της λέει στον κόσμο ότι έχει ένα «μικρό αδελφάκι», χωρίς να προσδιορίζει το φύλο του.

“Έχω ένα μικρό αδελφάκι, δεν είναι ούτε αδερφή ούτε αδελφός.”

Dennis said her mother did not know Sparrow's assigned sex during the first three months of her life even though she was living with the family

Η Ari είπε πως όταν το μικρό  Sparrow μεγαλώσει και ρωτήσει αν είναι αγόρι ή κορίτσι, εκείνη θα το αφήσει να διαλέξει μόνο του το φύλο του.

Αρκετοί γονείς στις ΗΠΑ μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς φύλο και επιτρέπουν στα αγόρια και τα κορίτσια να παίζουν με τα ίδια παιχνίδια και να φορούν τα ίδια ρούχα.

Οι ειδικοί λένε ότι τα αναπαραγωγικά όργανα αποκαλύπτουν το βιολογικό φύλο του μωρού κατά τη γέννησή του. Το φύλο, ωστόσο, προσδιορίζεται αργότερα, γύρω στην ηλικία των 4 ετών, όταν τα παιδιά αρχίζουν να αναγνωρίζουν πραγματικά αν είναι αγόρια, κορίτσια, ή κάτι ενδιάμεσο.

πηγη: diaforetiko.gr
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση