Πώς ένα κλασικό ρετιρέ του '60 στα Εξάρχεια μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο ντιζαϊνάτο διαμέρισμα -Το πριν και το μετά

- Φεβρουαρίου 02, 2019
Το ρετιρέ μια πολυκατοικίας της δεκαετίας του ‘60 στα Εξάρχεια, που οι ξεθωριασμένοι τοίχοι κουβαλούσαν τη δική τους ιστορία, μεταμορφώθηκε σε ένα άνετο και μοντέρνο χώρο.

Το φωτεινό και γεμάτο χρώμα διαμέρισμα άλλαξε όψη χάρη στο αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu, το οποίο θέλησε να το κάνει μοντέρνο χωρίς ωστόσο να χάσει την «αίσθηση» της εποχής που είχε.

Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν να διατηρήσουν την αρχική διαρρύθμιση και συγκεκριμένα στοιχεία όπως τα δάπεδα (παρκέ, μωσαϊκά και μαρμάρινα δάπεδα).

Το σαλόνι του ρετιρέ

Το σαλόνι του ρετιρέ

Το πριν του σαλονιού
Το πριν του σαλονιούΤο πριν του σαλονιού

Πλήρως ανακαινίστηκαν το λουτρό και η κουζίνα, ενώ έγιναν επιλεγμένες επεμβάσεις σε σαλόνι, γραφείο και κρεβατοκάμαρα, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του χρήστη για σύγχρονη διαβίωση.

Τα μοντέρνα έπιπλα και τα χρώματα προσδίδουν νεανικότητα στο ρετιρέ χωρίς να το «φορτώνουν», κάνοντας τον χώρο καταφύγιο για τους ιδιοκτήτες τους σε μια πολύβουη περιοχή.

Η κουζίνα

Η κουζίνα

Το πριν της κουζίνας

Το πριν της κουζίνας

Η κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα

Η γωνιά του γραφείου

Η γωνιά του γραφείου

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Γωνιά στο σαλόνι

Γωνιά στο σαλόνι

Το σαλόνι από άλλη οπτική

Το σαλόνι από άλλη οπτική

Μίνιμαλ και σικ διακόσμηση

Μίνιμαλ και σικ διακόσμηση

Φωτογραφίες: Cadu
 

Start typing and press Enter to search