Μάνα ξυλοκόπησε μέχρι Θανάτου Το νεογέννητο Μωρό της και έκρυψε το άψυχο κορμάκι του μέσα σε λούτρινο αρκουδάκι

- Φεβρουαρίου 02, 2019
Το δικαστήριο αναγνώρισε «ψυχική διαταραχή» στην 23χρονη Σέρβα από τη Λουκέρνη - Το ένα παιδί χτυπήθηκε μέχρι θανάτου και το άλλο εγκαταλείφθηκε επί τόπου

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση ενός ελβετικού δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε μεν μία μητέρα που σκότωσε το νεογέννητο αγοράκι της, αλλά με μόλις έναν χρόνο φυλακή, καθώς ο δικαστής αναγνώρισε το... ελαφρυντικό της άσχημης συναισθηματικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η νεαρή γυναίκα!

Η 23χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Σερβία, θέλησε να γεννήσει στο σπίτι τα δίδυμά της. Η Jelica S. από τη Λουκέρνη, αφού γέννησε το πρώτο από τα δίδυμα, το πέταξε πολλές φορές στον τοίχο και το χτύπησε με όση δύναμη διέθετε, μέχρι θανάτου. Ακολούθως, πήρε το άψυχ0 κορμάκι του αγοριού και το... έβαλε μέσα σε ένα αρκουδάκι, το οποίο είχε αγοραστεί ως παιχνίδι των παιδιών που θα έρχονταν στον κόσμο.

Η δήλωσή της στο δικαστήριο, όπως διέρρευσε στα ελβετικά ΜΜΕ, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή. Η 23χρονη από τη Σερβία ομολόγησε την πράξη της, λέγοντας ότι πανικοβλήθηκε, καθώς δύο μήνες πριν γεννήσει, χώρισε με τον πατέρα των παιδιών και σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο έκτρωσης ή αποβολής.

Η πράξη της νεαρής γυναίκας φανερώνει όντως την ψυχολογική της σύγχυση, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το ύψος της ποινής που της επιβλήθηκε.

Αφού δολοφόνησε με τον πιο άγριο τρόπο το αγοράκι που μόλις είχε φέρει η ίδια στον κόσμο, προσπάθησε να... αποβάλει το δεύτερο παιδί. Όμως δεν τα κατάφερε. Μετά από 31 ώρες, γέννησε το δεύτερο παιδάκι.

Η Jelica S. είπε στο δικαστήριο ότι το 2015 που συνέβη η φρικιαστική αυτή ιστορία, μοιραζόταν το σπίτι που διέμενε με τη μητέρα και την αδερφή της. Όταν έφτασε η ώρα να γεννήσει, η ίδια δεν γνώριζε το παραμικρό από τη διαδικασία. Μπήκε στην μπανιέρα και άρχισε να πιέζει για να βγουν τα παιδιά, ενώ αναζητούσε στο... ίντερνετ, πώς γεννιούνται τα παιδιά!

«Όταν βγήκε το πρώτο μωρό τρόμαξα, διότι δεν έκλαψε αμέσως», δήλωσε στο δικαστήριο η 23χρονη, προσθέτοντας ότι η μητέρα της βρισκόταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, αλλά προφανώς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Αφού χτύπησε το παιδί μέχρι θανάτου, η 23χρονη το τύλιξε μέσα σε μία μπλούζα με τον Μίκι Μάους και μετά το έβαλε μέσα σε ένα λούτρινο αρκουδάκι. «Δεν ήξερα τι συνέβαινε μέσα στο κεφάλι μου εκείνη τη στιγμή», δήλωσε στο δικαστήριο, αφήνοντας άφωνους τους ακροατές.

Όταν γέννησε και το δεύτερο παιδί, πήρε το νεκρό αγοράκι και το πέταξε στο καλάθι των άπλυτων ρούχων, στην κουζίνα! Η ίδια ωστόσο κατέρρευσε από την αιμορραγία και την ένταση, αφήνοντας και το δεύτερο παιδί στην τύχη του, με αποτέλεσμα το νεογέννητο να καταλήξει με τη σειρά του. «Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί. Κατέρρευσαν από την απώλεια αίματος και με πήγε η μητέρα μου στο νοσοκομείο», δήλωσε.

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η νεαρή γυναίκα είχε γεννήσει. Τότε αποκαλύφθηκε η φρίκη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Jelica για τον θάνατο του ενός εκ των δύο παιδιών που γέννησε. Για το δέυτερο της χρέωσε απλή αμέλεια.

Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων. Η γυναίκα δικαστής, ωστόσο, παρ' ότι τα στοιχεία ήταν ατράνταχτα και η 23χρονη είχε ομολογήσει τις πράξεις της, επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στη Σέρβα που σκότωσε το ένα της νεογέννητο και άφησε να πεθάνει το δεύτερο, καθώς και 22 μήνες παρακολούθηση από ψυχίατρο. Στο σκεπτικό της, δε, ανέλυσε ότι η 23χρονη γυναίκα τελούσε υπό καθεστώς μεγάλης σύγχυσης και άσχημης συναισθηματικής κατάστασης, καθώς πίστευε ότι έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.

Ο ψυχίατρος που εξέτασε τη νεαρή Σέρβα και κατέθεσε στο δικαστήριο, δήλωσε ότι η 23χρονη πάσχει από διαταραχή προσαρμογής με παρατεταμένη καταθλιπτική αντίδραση, γεγονός που είχε ως συνέπεια την εκδήλωση της συγκεκριμένης συμπεριφοράς απέναντι στα δύο νεογέννητα.

Δείτε βίντεο: Μόλις έναν χρόνο φυλακή στη μητέρα που σκότωσε το νεογέννητο αγοράκι της!
 

Start typing and press Enter to search