Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα

- Φεβρουαρίου 13, 2019
Η λαμπερή πρωταγωνίστρια Φλωρέττα Ζάννα, που εντυπωσίασε σε ταινίες όπως οι: «Αμαρυλλίς - το κορίτσι της αγάπης», «Κοινωνία ώρα μηδέν» και «Κατηγορώ τους ανθρώπους» (δίπλα στον Νίκο Κούρκουλο), «Οι κυρίες της αυλής», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», «Αγάπη και αίμα» και άλλες, έφυγε από τη ζωή στα 86 της χρόνια.

Η ηθοποιός που είχε αφήσει τον χώρο του θεάματος και διατηρούσε για χρόνια μπουτίκ ρούχων στο Κολωνάκι, έφυγε χθες από πνευμονικό οίδημα στο σπίτι της έπειτα από μια περιπέτεια που είχε με την υγεία της.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1933 στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Στο θέατρο βγήκε σε πολύ μικρή ηλικία παίζοντας στον θρυλικό «Ιππόλυτο» που είχε ανεβάσει ο Ροντήρης το ’53 (στον χορό υπήρξε μαζί με μερικές ακόμα πρωτοεμφανιζόμενες ηθοποιούς, όπως η Μάρω Κοντού και η Μαίρη Χρονοπούλου), αλλά και στον «Κατά φαντασίαν ασθενή». Στη συνέχεια έπαιξε σε παραστάσεις όπως οι: «Ορέστεια», «Οιδίποδας Τύραννος», «Μήδεια», Άμλετ», «Νεράιδα».

Φλωρέττα Ζάννα

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ανθή Στυλιανέα. Υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1970 έως το 2003, μέχρι το θάνατο του τελευταίου.

Φλωρέττα Ζάννα

H είδηση έγινε γνωστή και μέσω Facebook: 

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση