Μοναδικός Ομπάμα κατά ράπερ-Διαιωνίζετε στερεότυπα (βίντεο)

- Φεβρουαρίου 21, 2019
Επίθεση σε καλλιτέχνες της ραπ και χιπ-χοπ μουσικής από τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τους μέμφθηκε πως διαιωνίζουν στερεότυπα, προωθώντας τοξική αρρενωπότητα.

Όλα αυτά έγιναν κατά την ομιλία του Ομπάμα στη σύνοδο του My Brother's Keeper Alliance, του οργανισμού που ίδρυσε και έχει ως στόχο την στήριξη των νέων και την αποτροπή της παραβατικής συμπεριφοράς στις μικρές ηλικίες.

Ο Ομπάμα ανέβηκε στη σκηνή συντροφιά με τον διάσημο μπασκετμπολίστα Στεφ Κάρι και μίλησε για το τι σημαίνει να είσαι άνδρας επισημαίνοντας την παγίδα στην οποία πέφτουν οι νεαροί μαύροι των στερεοτύπων που προωθούν ορισμένοι καλλιτέχνες της ραπ και της hip hop.

«Αν αισθάνεσαι σίγουρος για την σeξoυαλικότητά σου, δεν χρειάζεσαι οκτώ γυναίκες γύρω σου να κάνουν twerking», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας γέλια στο κοινό.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Πολλά κομμάτια ραπ και hip hop βασίζονται πάνω στην ιδέα ότι "αν έχω περισσότερα λεφτά από εσένα μπορώ να σου φέρομαι σαν σκουπίδι και εσύ δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό". Το ειρωνικό είναι ότι αυτοί ακριβώς οι στίχοι δείχνουν πόσο ευάλωτοι αισθάνονται εκείνοι που τους τραγουδούν. Κάποιος που νιώθει αυτοπεποίθηση για τα οικονομικά του δεν θα πάει να φορέσει μια τεράστια χρυσή αλυσίδα στον λαιμό», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση