Στο ελληνικό Fournos Theophilos οι Νεοϋορκέζοι τρώνε σπανακόπιτα και ελιές Καλαμάτας

- Φεβρουαρίου 10, 2019
Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ φέρνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση στην καρδιά του Μανχάταν.

Από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, οι βιαστικοί Νεοϋορκέζοι έχουν πλέον μια παραπάνω επιλογή για ένα πρωινό on the gο ή ένα γρήγορο γεύμα ανάμεσα στα meetings.


Ο Fournos Theofilos είναι ένας διώροφος ελληνικός φούρνος που μόλις άνοιξε στην καρδιά του Μανχάταν και η γεωγραφική του ιδιαιτερότητα αντανακλάται στα προϊόντα του- ελληνικά φαγητά με ένα μοντέρνο twist.

Οι New York Times αναφέρονται πρώτα στην αποδομημένη τυρόπιτα, στο άρθρο τους για τη νέα άφιξη, ενώ σχολιάζουν τους ετερόκλητους ιδιοκτήτες του- ο Κορρές συνεργάστηκε με τον Νικόλα Πασχαλάκη ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.



Οι δύο Έλληνες σεφ, Γιάννης Τσιάκος και  Διονύσης Λιακόπουλος θα συστήσουν την ελληνική κουζίνα μέσα σπό παραδοσιακές πίτες -με πρωταγωνίστριες τη σπανακόπιτα και την τυρόποτα- σάντουιτς, ελιές Καλαμάτας, ενώ θα λειτουργεί ξεχωριστό stand με ελληνικό γιαούρτι σε διάφορους συνδυασμούς.


Ο φούρνος θα προσφέρει καφέ, milkshake και smoothies αλλά θα καλύπτει και τα τρία γεύματα της ημέρας, με πιάτα όπως σφακιανή πίτα, αρνί, φασολάκια, σαλάτες και σούπες.


Ο φούρνος θα προσφέρει takeaway αλλά και brunch

Ο Fournos Theophilos θα λειτουργεί επίσης σαν μίνι παντοπωλείο, από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν ελαιόλαδο, πατέ κ.α. 
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση