MasterChef: Το μαγαζί που κάνει τα πιο ωραία αβγά με πατάτες στην Αθήνα σύμφωνα με τον Σωτήρη Κοντιζά

- Φεβρουαρίου 01, 2019
Τo ΜasterChef επανήλθε στους δέκτες μας και ήδη από το πρώτο του κιόλας επεισόδιο έχει δείξει ότι τόσο οι μαγειρικές δοκιμασίες των διαγωνιζόμενων όσο και ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητα των κριτών -Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου- συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Προς το παρόν, βρισκόμαστε στο στάδιο των οντισιόν: οι διαγωνιζόμενοι διεκδικούν μια θέση στην επόμενη φάση -στα bootcamp- με πιάτα δικής τους πρωτοβουλίας και έμπνευσης.

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, είδαμε την προσπάθεια του 29χρονου Τάσου από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Τάσος ετοίμασε μια παραδοσιακή κρητική συνταγή με μια ιδιαίτερη παραλλαγή: αυγά με πατάτες, απάκι και ανθόγαλο.

Η προσπάθεια του Τάσου ενθουσίασε τους κριτές και του έδωσε με άνεση το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Kατά την διάρκεια του σχολιασμού του πιάτου από τους κριτές ακούσαμε τα λόγια του Σωτήρη Κοντιζά:

Σκέφτομαι αυτό που θα πω μην παρεξηγηθεί από φίλους συναδέλφους μάγειρες. Υπάρχει εστιατόριο που κάνει καριέρα και όνομα με αυτό το πιάτο, ενώ είναι κρεατάδικο. Ελπίζω ο Σπύρος κι ο Βαγγέλης να μην παρεξηγηθούν άμα θα πω ότι με αυτό το πιάτο τους κοιτάει στα ίσα, μέσα στα μάτια με αυτό.

Ποιο είναι το μαγαζί που κάνει υπέροχα αβγά με πατάτες και οι Αθηναίοι «ορκίζονται» στη νοστιμιά τους;

Μιλάμε για το Basegrill, το κρεατοφαγικό στέκι των Βαγγέλη και Σπύρου Λιάκου που βρίσκεται στο Περιστέρι.

Δείτε την στιγμή που ο Σωτήρης Κοντιζάς κάνει την ιδιαίτερη αναφορά στο Basegrill στο 4:46:



To Basegrill ξεκίνησε την διαδρομή του το 2005 και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Τα αβγά και οι πατάτες του έχουν γίνει διάσημα. Και μια δοκιμή θα σας πείσει για τον λόγο της δημοφιλίας τους.

Πώς μαγειρεύονται;

To εν λόγω πιάτο είναι μια παραλλαγή του ελβετικού Rösti -μοιάζει με μια μεγάλη τηγανίτα πατάτας-: στο Basegrill φτιάχνουν το συγκεκριμένο πιάτο δημιουργώντας μια τηγανιτή φωλιά (σσ. τηγανίζεται σε σπορέλαιο) από τριμμένες πατάτες και προσθέτουν 3 ή 4 αυγά -τα οποία τηγανίζονται πάνω σε αυτή σε αυτή την φωλιά.

Όπως διαβάσαμε στο γαστρονομικό site Pandespani, το μυστικό της νοστιμιάς αυτού του πιάτου είναι η δυνατή φωτιά.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση