14 πρωτότυπες , εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές για να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας παιχνιδάκι

- Μαρτίου 10, 2019
Σύμφωνα με μια έρευνα, οι ενήλικες περνούν 7 ως 19 ώρες την εβδομάδα, καθαρίζοντας τα σπίτια τους. Οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με τους διαφορετικούς παράγοντες: την ηλικία και την κοινωνική κατάσταση, τον τύπο του κτιρίου, τον αριθμό των δωματίων και τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους καθαρισμού.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πραγματικά αποτελεσματικά κόλπα καθαρισμού που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Παρακάτω θα μάθετε μερικές εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές καθαρισμού. Συνιστούμε να τις δοκιμάσετε, μιας και μερικές είναι αρκετά πρωτότυπες.

Κάλτσες για να καθαρίσετε τις περσίδες

Ο καθαρισμός των περσίδων μπορεί να είναι δύσκολος, ειδικά επειδή τα πανιά καθαρισμού μπορεί να σκαλώσουν σε κάποια σημεία. Μια παλιά κάλτσα, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικό εργαλείο αν την βάλετε στο χέρι σας.

Αλουμινόχαρτο για τον καθαρισμό των ξεραμένων υπολειμμάτων

Για να απομακρύνετε εύκολα τα ξεραμένα υπολείμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και λίγο απορρυπαντικό.

Κέτσαπ για να λάμψουν τα μπρούτζινα αντικείμενα

Για να κάνετε τα μπρούτζινα αντικείμενα να λάμψουν, βάλτε λίγο κέτσαπ στην επιφάνειά τους και με ένα σφουγγάρι τρίψτε τα σε κύκλους, ώστε να πάει παντού. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να καθαρίσετε τα υπολείμματα και ξεπλύνετε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις.

Μαγειρική σόδα και ξύδι για να καθαρίσετε τα παράθυρα

Η βρωμιά και η σκόνη που βρίσκονται συχνά στις γωνίες των παραθύρων, πρέπει να καθαρίζονται με μαγειρική σόδα και ξύδι. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά και έπειτα χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να το μετακινήσετε από τη γωνία προς το κέντρο. Αφαιρέστε το με μια πετσέτα.

Χαρτοπετσέτες και ξύδι για τον καθαρισμό της τουαλέτας

Είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε τη βρωμιά από την τουαλέτα, αν κάνετε κάποια προετοιμασία εκ των προτέρων. Για αυτό, ρίξτε λίγο ξύδι σε μερικές χαρτοπετσέτες, τοποθετήστε τες στην τουαλέτα και αφήστε τες για μερικές ώρες. Μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις αφαιρέσετε.

Οδοντόκρεμα για να λάμπουν οι βρύσες

Για να λάμπουν οι βρύσες, τοποθετήστε οδοντόκρεμα σε αυτές και ξεπλύνετε με ένα σφουγγάρι.

Πλαστικά γάντια για να καθαρίσετε τα μαλακά έπιπλα

Για να απομακρύνετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων από τα μαλακά έπιπλα, χρησιμοποιήστε πλαστικά γάντια. Αυτά θα μαζέψουν τέτοιου είδους σκόνες και βρωμιές.

Αφρός ξυρίσματος για τον καθαρισμό του ανοξείδωτου χάλυβα

Οι βρύσες και οι επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα, καθαρίζονται εύκολα αν χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος και στη συνέχεια τις στεγνώσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον αφρό για να απαλλαγείτε από λεκέδες στα χαλιά.

Δίσκοι και δοχεία για να ταξινομήσετε τα αντικείμενα στα συρτάρια


Για να μην αφήνετε τα πράγματά σας να μπερδεύονται στα συρτάρια και για να τα βρίσκετε πιο εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά δοχεία και δίσκους. Βάλτε τα στο συρτάρι και οργανώστε τα πράγματα σας όπως νομίζετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το χρόνο καθαρισμού και τη συχνότητά του, διότι όλα θα είναι στη θέση τους.

#12 Χρήση του εσωτερικού μέρους της πόρτας, για την οργάνωση των αντικειμένων


Το εσωτερικό των θυρών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξοικονομήσετε χώρο και να ταξινομήσετε τα πράγματά σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγοράσετε μερικά άγκιστρα και θήκες. Μπορείτε να τοποθετήσετε οργανωμένα τα διαφορετικά μπουκάλια, βάζα, βούρτσες και ούτω καθεξής. Επίσης, αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις πόρτες των αποθηκών.


Κάθετη τοποθέτηση

Οι πετσέτες και τα ρούχα που είναι αποθηκευμένα σε συρτάρια, πρέπει να διατηρούνται κάθετα και σε σειρές. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε.

Μαξιλαροθήκες

Τα σιδερωμένα και διπλωμένα κλινοσκεπάσματα, διατηρούνται καλύτερα αν τα τοποθετήσετε σε μαξιλαροθήκες από κάθε σετ.


 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση