Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η οικογένεια του 6 μηνών Μιχαήλ – Άγγελου: Χρειάζονται χρήματα για σοβαρή επέμβαση

- Μαρτίου 05, 2019
Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η οικογένεια του μικρού Μιχαήλ – Άγγελου, ο οποίος χρειάζεται να επιβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση.

Δυστυχώς, η οικογένεια του μωρού δεν δύναται να καλύψει τα έξοδα της επέμβασης τα οποία φτάνουν στις 22.000€, από τις οποίες τις 15.000€ θα καλύψει το Υπουργείο Υγείας.

Μέσω του Δημήτρη Σούγλη και της εκπομπής του η «Αλήθεια Καίει», η οικογένεια του μικρού Μιχαήλ – Άγγελου απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, ώστε το 6 μηνών παιδάκι τους να υποβληθεί στην επέμβαση που χρειάζεται.

Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου στο Μακάριο Νοσοκομείο και τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν αμέσως μετά το πέρας αυτής.

Για να βοηθήσετε μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας στον λογαριασμό CY 23 0020 0195 0000 3570 3030 6983 ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 96 70 19 26

Ο μικρός Μιχαήλ – Άγγελος πάσχει από τριγωνοκεφαλία και κρανιοσυνοστέωση, οι οποίες συγκαταλέγονται στις συγγενείς ανωμαλίες κρανίου και προσώπου.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπήςΟι συγγενείς ανωμαλίες του κρανίου και του προσώπου ποικίλουν από τον απλό χαλινό της γλώσσας έως κρανιοπροσωπικές δυσμορφίες (όπως κρανιοσυνοστεώσεις, σχιστίες, συγγενείς σπίλοι).

Κρανιοσυστένωση και τριγωνοκεφαλία

Όταν μιλάμε για κρανιοσυστένωση αναφερόμαστε στο πρόωρο κλείσιμο των σημείων (ονομάζονται «ραφές») στα οποία εφάπτονται τα επιμέρους οστά που αποτελούν το κρανίο στην αρχή της ζωής μας.

Το αποτέλεσμα είναι, ανάλογα με το ποιες και πόσες ραφές εμπλέκονται, η διαταραχή στην ανάπτυξη του κρανίου να προκαλέσει δυσμορφία αλλά και, στις βαρύτερες περιπτώσεις, να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου με καταστροφικές επιπτώσεις.

Ευτυχώς η έγκαιρη διάγνωση και η επιτυχής παρέμβαση, με την συνεργασία νευροχειρουργού και κρανιοπροσωπικού χειρουργού, καθιστούν απόλυτα φυσιολογική τη ζωή των παιδιών όταν δεν συνυπάρχουν άλλα γονιδιακά αίτια.

Ανάλογα με τον αριθμό των ραφών και το βαθμό εμπλοκής τους, η κρανιοσυνοστέωση μπορεί να προκαλέσει πολύ χαρακτηριστικές δυσμορφίες. Η χειρουργική αντιμετώπιση για το άνοιγμα της ραφής που έκλεισε πρόωρα προλαμβάνει την κακή ανάπτυξη της κεφαλής και του εγκεφάλου.


Μία από τις πιο συνηθισμένες διαταραχές της ανάπτυξης του κρανίου συνεπεία κρανιοσυνοστέωσης είναι η τριγωνοκεφαλία, η οποία οφείλεται στην πρόωρη σύγκλειση της ραφής που υπάρχει στο μέτωπο προκαλώντας τριγωνικό σχήμα μετώπου επηρεάζοντας ενδεχομένως και την απόσταση μεταξύ των οφθαλμικών κόγχων. Πηγή; newsone.gr
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση