Μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα -Περήφανοι τσολιάδες, μαντήλες και παιδικά χαμόγελα

- Μαρτίου 24, 2019
Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με μαθητές από σχολεία της Αθήνας να παρελαύνουν μπροστά σε γονείς φίλους και επίσημους στην Πανεπιστημίου.

Τα φλας τράβηξαν μαύρα ελληνοπουλα, κορίτσια με τοπικές φορεσιές αλλά και μαντίλες. 

Οι μαθητές περήφανοι παρέλασαν στο κέντρο της πόλης.

Στην παρέλαση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ενώ από την αντιπολίτευση η Νίκη Κεραμέως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μάριος Γεωργιάδης, ο Σπύρος Καρανικόλας.

Καταχειροκροτήθηκαν τα σχολεία της Αθήνας στην παρέλασηΤα φλας άστραψαν στον νεαρό που σηκώνει την ελληνική σημαία16ο Δημοτικό ΣχολείοΑγέροχα τα κορίτσια παρελευνουν στο Σύνταγμα

Οι μαθητές των σχολείων εντυπωσίασαν με την παρουσία τους, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι παραδοσιακές στολές.

Τσολιαδάκια μπροστά παό τους επίσημουςΤο Λύκειο των ελληνίδων με τοπικές φορεσιέςΗ κοπέλα στην παρέλαση δεν αποχωρίστηκε την μαντίλα τηςΣυγκινητικές στιγμές στην παρέλασηΗ μπάντα του Δήμου της Αθήνα ς

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι εντάσεις όταν πριν από τη μαθητική παρέλαση ομάδα πολιτών βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος, κάνοντας διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ανδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο τους απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού και στη συνέχεια δύο πολίτες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση