Kάτοικοι Νέου Βουτζά: Αυτά είναι τα έξι ψέματα του Ψινάκη για τη φονική πυρκαγιά

- Μαρτίου 07, 2019
Την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων του Νέου Βουτζά προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη για τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς το καλοκαίρι του 2018 στο Μάτι.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων του Νέου Βουτζά με επιστολή της, στρέφεται εναντίον του Δημάρχου, μιλάει για απραξία κατά την περίοδο της τετραετούς θητείας του και του καταλογίζει παντελής αδιαφορία ακόμα και κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαφιάς. «Ο άνθρωπος αυτός ουδέποτε ασχολήθηκε, ως δήμαρχος, με τα προβλήματα του τόπου του. Απλά έκανε το μοναδικό που ξέρει να κάνει καλά : δημόσιες σχέσεις, με πρέσβεις και celebrities ταξιδεύοντας σε μακρινές ηπείρους με αεροπλάνα, ελικόπτερα, κότερα και ότι άλλο μέσο διαθέτει το «διεθνές jet set».

Παράλληλα οι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής αναφέρουν πως τα στοιχεία που διαθέτουν θα τα δώσουν στον ανακριτή και τονίζουν: «Ας ψάξει να βρει κάπου αλλού ο Ψινάκης τη συγχώρεση (ίσως στην προσφιλή του Κίνα), την οποία όμως καμία κάμερα και καμία συνέντευξη δεν θα του εξασφαλίσει».

Η επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Κατοίκων του Νέου Βουτζά:

Πώς μπορείς να απαντήσεις σε έναν άνθρωπο, ο οποίος δηλώνει ότι «κοιμάται ήσυχος» όταν ο τόπος του μετράει 100 νεκρούς και 53 εγκαυματίες;

Γιατί να ασχοληθείς με κάποιον που έστω κι αν προσπαθεί να απομακρύνει τις Ερινύες με το περίστροφο στο διπλανό μαξιλάρι, όπως δήλωσε, δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες (που ήδη διερευνώνται);

Και γιατί δεν απαντούν αυτοί που τον εξέθρεψαν, τον ανέδειξαν και τώρα μέσα από προσχηματικές κολυμβήθρες του Σιλωάμ διεκδικούν την εξιλέωση και (επαν)εκλογή τους ;

Θα απαντήσουμε, λοιπόν, εμείς, οι πυρόπληκτοι κάτοικοι του Νέου Βουτζά.

Θα απαντήσουμε εμείς, επειδή είμαστε ανάμεσα στα θύματα της τετραετούς απραξίας και ανεπάρκειας, με τραγική κατάληξη την αποφράδα ημέρα της 23ης Ιουλίου του 2018, που κατέστρεψε το Ν. Βουτζά, το Μάτι, την Αμπελούπολη, τον Προβάλινθο και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Όπως, θα κατάλαβαν, οι διαθέτοντες στοιχειώδη αντίληψη τηλεθεατές, το timing της συνέντευξης – αγιογραφίας είχε άμεση σχέση με το αναμενόμενο πόρισμα της Εισαγγελίας Αθηνών, γιατί ο τρόμος δεν κρύβεται ακόμη και πίσω από τα μαύρα γυαλιά!

Όπως επίσης θα κατάλαβαν οι διαθέτοντες στοιχειώδη αντίληψη τηλεθεατές, ο άνθρωπος αυτός ουδέποτε ασχολήθηκε, ως δήμαρχος, με τα προβλήματα του τόπου του.

Απλά έκανε το μοναδικό που ξέρει να κάνει καλά : δημόσιες σχέσεις, με πρέσβεις και celebrities ταξιδεύοντας σε μακρινές ηπείρους με αεροπλάνα, ελικόπτερα, κότερα και ότι άλλο μέσο διαθέτει το «διεθνές jet set».

Δεν θα σχολιάσουμε, βέβαια, τα Ελληνικά του, τα άτοπα γελάκια, τα υπονοούμενα και τις ανεπαρκείς ή προκλητικές δικαιολογίες μέσα από το πολυτελές σαλόνι του «καμένου» σπιτιού του.

Θα απαριθμήσουμε όμως τα ψέματα:

Ψέμα 1ο
Μέτρα πυροπροστασίας:

Από την ημέρα που εξελέγη Δήμαρχος οι κάτοικοι και Σύλλογοι των περιοχών που επλήγησαν, είχαν θέσει στο Δήμο – πριν από τη θερινή περίοδο- τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και κυρίως τα θέματα που έχουν να κάνουν με την επισκευή του πυροφυλάκιου, τον καθαρισμό των ρεματιών από τα ξερά και τα χαμηλά κλαδιά που έπεφταν στους δρόμους, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ο καθαρισμός κάποιων ξερών και η συντήρηση του πυροφυλάκιου γινόταν από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Ν. Βουτζά με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διέθετε. ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ για τα συνεργεία με το GPS!! Οι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν. Οι γεννήτριες στα αντλιοστάσια των δεξαμενών δεν μπήκαν ΠΟΤΕ σε λειτουργία, με αποτέλεσμα μόλις κόπηκε το ρεύμα στις 23/7 να διακοπεί και η ύδρευση και να είναι αδύνατον να σβήσει κάποιος τη φωτιά που έκαιγε το σπίτι του. Τα αγωνιώδη αιτήματα των συλλόγων έμεναν αναπάντητα γιατί ο μέγας απών του Μαραθώνα ήταν μέγας παρών στα πάρτι της Μυκόνου. Και όταν αναγκάστηκε να επιστρέψει το ίδιο απών παρέμεινε αφού στα δημοτικά Συμβούλια δεν παραβρέθηκε σχεδόν ποτέ και όποτε ερχόταν παρέμενε για λίγα λεπτά και αποχωρούσε.

Ψέμα 2ο
Προσωπική παρουσία / απουσία και σχέδιο πολιτικής προστασίας :

Από τον Φεβρουάριο του 2018 είχε ψηφιστεί Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά παραγγελία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως προβλέπεται για όλους τους Δήμους. Στο συγκεκριμένο σχέδιο που θα το καταθέσουμε στις μελλοντικές μας αγωγές, αναφέρονται μια σειρά από μέτρα, όταν υπάρχει επίπεδο κινδύνου 4. Το επίπεδο κινδύνου 4 σήμαινε ετοιμότητα ακόμα και για εκκένωση. Γιατί δεν επέστρεψε στη θέση του την προηγούμενη ημέρα ή την ίδια μέρα το πρωί ο εκ Μυκόνου κύριος για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του ; Ρίσκαρε ζωές; Και ποιο το σχέδιο που είχε αν διατασσόταν εκκένωση; Το γνώριζε ; Γιατί λοιπόν απομακρύνθηκε και δεν ήταν stand by στο γραφείο του; Πηγή: tromaktiko.gr
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση