Ξύπνησε μετά από 28 χρόνια σε κώμα. Την είχε χτυπήσει λεωφορείο, όταν έπεσε πάνω στον γιο της σαν ασπίδα...

- Απριλίου 23, 2019
Μια γυναίκα από τα Ηνωμένα Εμιράτα ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά από 28 χρόνια που βρισκόταν σε κώμα.

Το 1991 Μούνιρα Αμπντούλα που ήταν τότε 32 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τροχαίο ατύχημα. Ένα σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της, στο οποίο επέβαινε με τον μόλις τεσσάρων ετών γιο της. Ο γιος κατάφερε να γλιτώσει χωρίς ιδιαίτερα τραύματα, καθώς η μητέρα του έπεσε πάνω του για να τον προστατέψει. Από το χτύπημα η Αμπντούλα υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η άτυχη μητέρα παρόλο που βρισκόταν σε κώμα, ένιωθε πόνο.

Για χρόνια δεν ανταποκρινόταν στα ερεθίσματα των γιατρών. Της έκαναν φυσιοθεραπείες για να μην καταρρεύσουν οι μύες της.

Το 2017 η οικογένειά της την μετέφερε σε νοσοκομείο της Γερμανίας, όπου έκανε φυσικοθεραπείες και έλαβε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Τα έξοδα για τη μεταφορά της είχε προσφερθεί να τα δώσει ο πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι, Mohammed bin Zayed.

Η Αμπντούλα έδειχνε να ανταποκρίνεται στη νέα αγωγή. Μια μέρα μια διένεξη στο νοσοκομείο την έκανε να αντιδράσει.«Έκανε περίεργους ήχους. Άρχισα να καλώ τους γιατρούς για να την εξετάσουν και μου είπαν ότι όλα είναι καλά» είπε ο γιος της.

«Τρεις μέρες αργότερα ενώ κοιμόμουν άκουσα κάποιον να φωνάζει το όνομά μου. Ήταν εκείνη. Για χρόνια, ονειρεύτηκα αυτή τη στιγμή και το όνομά μου ήταν η πρώτη λέξη που είπε.» συνέχισε ο νεαρός.

Σιγά σιγά μπορούσε να κάνει μια συζήτηση, να λέει προσευχές, αλλά και να φωνάζει όταν ένιωθε πόνο.

«Ποτέ δεν την εγκατέλειψα επειδή είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει», δήλωσε ο γιος της Ομάρ Βέμπαϊρ.

Η Αμπντούλα επέστρεψε στο σπίτι της στο Άμπου Ντάμπι, όπου συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία
 

Start typing and press Enter to search