Ιάπωνες παρθένοι στα 40 τους χρόνια

- Απριλίου 09, 2019
Τα ποσοστά της παρθενίας στους σαραντάρηδες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η παρθενία καλά κρατεί στην Ιαπωνία. Σχεδόν ένας στους δέκα ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες 40 ετών δεν έχει κάνει ακόμη σeξ! Οι σαραντάρηδες παρθένοι και οι σαραντάρες παρθένες δεν είναι κάτι σπάνιο στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Κάθε άλλο, αφού νέα ιαπωνική έρευνα δείχνει ότι σχεδόν ένα στα δέκα ετεροφυλόφιλα άτομα δεν έχει κάνει ακόμη σeξ σε αυτή την ηλικία.

Το ποσοστό των ατόμων και των δύο φύλων χωρίς ολοκληρωμένη ετεροφυλόφιλη σeξουαλική επαφή αυξάνεται διαχρονικά στην Ιαπωνία και έχει διπλασιασθεί μέσα σε σχεδόν 15 χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Πίτερ Ουέντα, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα μελέτη για το ζήτημα στο σύνολο του ιαπωνικού πληθυσμού και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας BMC Public Health.

Το 6,2% των γυναικών και το 8,8% των ανδρών ηλικίας 30 έως 34 ετών είχαν δηλώσει παρθένοι το 1987, ενώ το 2015 τα ποσοστά αυτά είχαν αυξηθεί σε 11,9% και 12,7% αντιστοίχως. Στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 39 ετών, ενώ το 1992 μόνον το 4% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν έως τότε καμία σeξουαλική επαφή, το 2015 τα ποσοστά είχαν αυξηθεί σε 8,9% για τις γυναίκες και 9,5% για τους άνδρες αντιστοίχως.

Συνολικά, στις γυναίκες μεταξύ 18 και 39 ετών το 2015 περίπου μία στις τέσσερις γυναίκες (24,6%) και ένας στους τέσσερις άνδρες (25,8%) δεν είχαν κάνει ποτέ σeξ, περισσότεροι από όσοι το 1992 (21,7% και 20% αντιστοίχως).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να κάνουν τελικά σeξ, αν έχουν μόνιμη και πλήρη απασχόληση και αν ζουν σε μεγάλη πόλη. Οι φτωχότεροι έχουν 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνουν παρθένοι μέχρι τα 40 τους.
«Η σeξουαλική απειρία είναι τουλάχιστον εν μέρει κοινωνικοοικονομικό ζήτημα για τους άνδρες. Εν ολίγοις, το χρήμα “μιλάει”», δήλωσε ο ερευνητής Σάιρους Γκαζναβί.

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι πιθανότερο να μην παραμείνουν παρθένες αν έχουν χαμηλά προσωπικά εισοδήματα, γεγονός που τις ωθεί σε γάμο.

Η έρευνα υπέθεσε ότι όλα τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία κάνουν σeξ, ενώ δεν εξέτασε τι συμβαίνει με τις σeξουαλικές επαφές ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Σύμφωνα με εκτίμηση των ερευνητών, αν συμπεριληφθεί και το ομοφυλοφιλικό σeξ, ένας στους 20 Ιάπωνες ενηλίκους (το 5%) ηλικίας 30 έως 39 ετών έχει κρατήσει την παρθενία του.

kathimerini.gr
 

Start typing and press Enter to search