6 Λόγοι που πρέπει να τρως περισσότερη σοκολάτα!

- Απριλίου 16, 2019
Η σοκολάτα αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα, είναι η μικρή μας αμαρτία, είναι το ενοχικό μας μυστικό που δεν θέλουμε να μοιραστούμε με κανέναν (ειδικά όταν καταβροχθίζουμε ποσότητες που ακόμα και εμείς οι ίδιοι αναρωτιόμαστε που βάζουμε).

Δεν ξέρω για εσάς, για εμένα πάντως η σοκολάτα αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου και πραγματικά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις παρακάτω πληροφορίες για να βρω το θάρρος να φωνάξω πως «ΝΑΙ, ΕΦΑΓΑ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ!».

Φίλοι μου, δεν πρέπει να αισθάνεστε ντροπή!

Μία πρόσφατη μελέτη λέει πως η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά διότι αποκαθιστά την ευλυγισία των αρτηριών και εμποδίζει τα λευκά αιμοσφαίρια να «κολλήσουν» στα τοιχώματα των αγγείων.Ερευνητές στην Φιλανδία διαπίστωσαν σε μία ομάδα αντρών που εξέτασαν πως η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά μέσο όρο 17%.

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία καθώς είναι πλούσια σε κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Η κατανάλωση κακάο μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και αυξάνει αυτά της «καλής».Κάνει καλό στον εγκέφαλο, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της έχει αποδειχθεί ότι έχουν επωφελή δράση στη θεραπεία εγκεφαλικών βλαβών.

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος, το κακάο σε κάνει να νιώθεις καλά! Αυτό οφείλεται στην ενεργοποίηση της σεροτονίνης, την ορμόνη της χαράς.

Ελπίζω να σας μετέφερα λίγη από την περίσσια μου χαρά!
 

Start typing and press Enter to search