Χίος: Χρησιμοποιούσε βλήμα για να… συγκρατεί την πόρτα του σπιτιού του!

- Απριλίου 23, 2019
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες – αστυνομία, πυροσβεστική και στρατό – μετά από σήμα ότι σε σπίτι των Αυγωνύμων Χίου εντοπίσθηκε ένα βλήμα!

Στον μικρό οικισμό έφτασαν δυνάμεις από όλες τις αναφερόμενες υπηρεσίες, εξετάσθηκε με την μέγιστη δυνατή προσοχή το πυρομαχικό από τους πυροτεχνουργούς, το οποίο φαίνεται να είναι… μάχιμο, πλην – όμως – δεν επιχειρήθηκε απομάκρυνσή του εν αναμονή έγκρισης από το ΓΕΣ, η οποία δεν είχε φτάσει έως το απόγευμα. 

Προς το παρόν τοποθετήθηκε αστυνομική φρουρά στο εξοχικό σπίτι, εν αναμονή της έγκρισης, προκειμένου οι πυροτεχνουργοί αύριο, Μεγάλη Τρίτη, να το μεταφέρουν στο πεδίο βολής του Κορακάρη για εξουδετέρωση.

Το βλήμα εντοπίσθηκε σε εξοχική κατοικία, μονίμου κατοίκου της πόλης της Χίου, ο οποίος φέρεται να το χρησιμοποιούσε για να συγκρατεί – λόγω του βάρους του – την πόρτα του σπιτιού! Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πώς βρέθηκε το βλήμα στο σπίτι του, όπου το είχε σαν σουβενίρ, εκτιμάται δε ότι είναι από την περίοδο του β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Η εικόνα, πάντως, με το βλήμα να συγκρατεί την πόρτα έγινε αντιληπτή από περαστικό, ο οποίος θορυβήθηκε και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και εν συνεχεία και οι άλλες υπηρεσίες. Κατά μία άλλη εκδοχή φέρεται ότι την αστυνομία ειδοποίησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Πηγή:  astraparis
 

Start typing and press Enter to search