Ο σύντροφός μου θέλει να μείνει μόνος του αλλά να είμαι κι «εδώ» μήπως το μετανιώσει

- Απριλίου 12, 2019
Καλημέρα σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω που αλλού να μιλήσω - νιώθω πολύ στεναχωρημένη και βρίσκομαι σε απόγνωση. Είμαι σε μια σχέση εδώ και 10 χρόνια και προχθές μου είπε ότι έχει γίνει 30 ετών και είναι άντρας και θέλει να ζήσει ακόμα μία εμπειρία γιατί του λείπει το σεξ (μεγάλο λάθος μου). Ότι θέλει να δει πώς είναι να είσαι single, να σκεφτεί και να του δώσω λίγο χρόνο και χώρο. Μου είπε ότι θέλει 2-3 εβδομάδες ή μπορεί και παραπάνω για να σκεφτεί. Επίσης, μου είπε ότι δεν φταίω εγώ, ότι με αγαπάει και έχει να κάνει με αυτόν (αλλά όταν κλαίω και αντιδράω και του λέω «άρα χωρίζουμε γιατί δεν βλέπω άλλη λύση», μου λέει πως περίμενε ότι μετά από τόσα χρόνια θα καταλάβαινα). Θέλει να μένουμε μαζί και αν τελικά αποφασίσει να μείνει μόνος, να μείνω κι εγώ στην ίδια πόλη και στο ίδιο σπίτι γιατί κάποια στιγμή μπορεί να θέλει να είμαστε μαζί, να είμαι εκεί γι’ αυτόν.

Όλα αυτά που μου λέει είναι σκέψεις  αλλά εμένα με έχουν κάνει ράκος. Φοβάμαι πολύ! H αλήθεια είναι ότι έχω κάνει λάθη, αλλά πώς θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα; Δεν μου εξηγεί το πώς τελικά θέλει να είμαι. Δεν θέλει καν να προσπαθήσουμε γιατί ο λόγος του είναι ότι θέλει να δει για κάποιο καιρό πώς είναι να είσαι single.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μένουμε μαζί και δεν γίνεται να μετακομίσω τώρα, που σημαίνει ότι θα τον βλέπω... Δεν μπορώ να καταλάβω αν το σκεπτικό μου είναι λάθος. Πώς μπορεί να με πληγώνει έτσι (αν με αγαπάει όπως λέει); Γιατί δεν πήρε μια απόφαση να μου την πει; Ξεκάθαρα πράγματα. Γιατί με βασανίζει αφού έχει να κάνει με αυτόν; Γιατί; Τι είμαι εγώ... σάκος του μποξ; Δηλαδή θα είμαστε σε διάσταση, θα είναι single για να ικανοποιήσει την ανασφάλειά του και μετά θα γυρίσει σε εμένα; Να τον διεκδικήσω ή να τον αφήσω να σκεφτεί; Θα σας ήμουν υπόχρεη αν μου δίνατε κάποια συμβουλή δεν έχω που αλλού να στραφώ. Με εκτίμηση.

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που έχετε στην εμπειρία σας μια μακρόχρονη σχέση. Η ιστορία σας περιέχει πολύτιμες πληροφορίες τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε στο μέλλον.

Μια λειτουργική σχέση εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία στα οποία αναφέρεστε, και τα οποία μοιάζει τώρα να ζητά ο σύντροφός σας. Και ελευθερία και έρωτα. Η σχέση είναι το πλαίσιο εμπιστοσύνης που δημιουργούν οι σύντροφοι και μέσα στο οποίο νιώθουν ελευθερία να εκφραστούν και να αναπτυχθούν. Χρειάζεται η διαρκής έγνοια των συντρόφων ώστε το πλαίσιο αυτό να υπάρχει και να εξελίσσεται.

Μοιάζει, λοιπόν, κάπου στην πορεία να το χάσατε και να έχετε φτάσει σε ένα σημείο που αναζητάτε εκτός σχέσης αυτά που δικαιούστε να χαίρεστε εντός σχέσης. Χρειάζεται προσωπική ευθύνη και δουλειά ώστε να δείτε που θέλετε τελικά να το πάτε.

Το να περιμένετε από εκείνον να σας πει πώς θέλει να φερθείτε, δεν είναι αρκετό. Ακούσετε την προσωπική σας φωνή, την προσωπική σας επιθυμία λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα. Η δική σας άποψη, η δική σας στάση είναι πολύτιμη. Δεν χρειάζεται να αναζητάτε μια θέση για να χωρέσετε στη σχέση. Χρειάζεται να έχετε μια καλή πρόταση για να κερδίζετε από τη σχέση σας.

Βγείτε, λοιπόν, από τη θέση της αναμονής των δικών του αποφάσεων και μπείτε στην ενεργή θέση λήψης των δικών σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

πηγη: mama365.gr
 

Start typing and press Enter to search