Μια απόκοσμη σιωπή επικρατεί από το πρωί στο μαντρί, αναφέρουν τα αρνιά

- Απριλίου 26, 2019
Μια περίεργη, σχεδόν απόκοσμη σιωπή που ανατριχιάζει έχει καλύψει από το πρωί το μαντρί έξω από τα Κιούρκα, δύο χιλιόμετρα από την εθνική οδό, όπως αναφέρουν αρνιά-κάτοικοι των εγκαταστάσεων. Τα αρνιά, έχουν ξυπνήσει από ασυνήθιστα νωρίς, αρκετά πριν το ξημέρωμα και περιδιαβαίνουν τους στενούς χώρους του μαντριού σιωπηλά, κοιτώντας το ένα το άλλο με κενό βλέμμα ενώ ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή, τον θάνατο και τα μεγάλα τσιγκέλια που είναι κρεμασμένα στον φράχτη στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό τους.

«Για κάποιο λόγο ξύπνησα ξαφνικά περίπου στις 4 το πρωί. Σηκώθηκα και είδα πολλούς άλλους να είναι κι αυτοί ξύπνιοι και να στέκονται χωρίς προφανή σκοπό» δηλώνει ο Λάμπρος, 2χρονο αμνοερίφιο που έχει περάσει όλη τη ζωή του στο μαντρί. «Υπήρχε μια παράξενη σιωπή πριν το ξημέρωμα, σαν να βρισκόμαστε σε κάποιο ξένο, μακρινό μέρος, όπου πολύ μυστήρια πράγματα συμβαίνουν. Η απόκοσμη ατμόσφαιρα έχει διαρκέσει μέχρι αυτήν την ώρα και, για να είμαι ειλικρινής, μας έχει τρομάξει όλους» συνεχίζει.

Από παρόμοια συναισθήματα με τον Λάμπρο διακατέχονται τα περισσότερα μέλη του κοπαδιού, που νιώθουν να μην τους «χωράει» πια το μαντρί, ενώ δεν είναι λίγα αυτά που έχουν ισχυρές υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά. «Αυτά τα μεγάλα, μυτερά τσιγκέλια που είναι κρεμασμένα στον φράκτη κοντά στην είσοδο δεν ήταν εκεί χτες» τονίζουν χαρακτηριστικά στις λίγες, φοβισμένες κουβέντες που ανταλλάσσουν.

Κάποιοι, οι πιο καχύποπτοι κάνουν λόγο για κάποια καταστροφή που έρχεται, κάποιου είδους δολοφονική επίθεση που θα πλήξει το κοπάδι, όμως προς το παρόν οι έντονες ανησυχίες τους δεν έχουν γίνει πιστευτές.

Οι ιθύνοντες του μαντριού από την πλευρά τους, παρακολούθησαν για λίγο με ενδιαφέρον την αξιοπερίεργη συμπεριφορά των αρνιών όμως στη συνέχεια απορροφήθηκαν στο ακόνισμα, το καθάρισμα και τη γενικότερη προετοιμασία των εργαλείων για τη σφαγή, το γδάρσιμο και το πέρασμα σε σούβλα που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: tokoulouri.com
 

Start typing and press Enter to search