«Υπονομεύουν την εθνική οικονομία οι 120 δόσεις» λέει τώρα ο Γιάννης Βρούτσης

- Μαΐου 28, 2019
Την άποψη ότι «η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη» εξέφρασε μιλώντας  στο 12th Insurance Conference ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προ ολίγων ημερών - πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου - η ΝΔ υπερψήφισε στη Βουλή τόσο τις 120 δόσεις όσο και το πακέτο των θετικών μέτρων.

«Οι αγορές, η παγκόσμια οικονομία και η ιδιωτική πρωτοβουλία, προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, πολιτική και οικονομική σταθερότητα, με ένα νεοφιλελεύθερο και, ταυτόχρονα, λαϊκό πρόγραμμα, που θα ενισχύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργεί πλούτο. Μόνο αν παραχθεί αυτός ο πλούτος μπορείς να ασκήσεις κοινωνική πολιτική να δημιουργήσεις ένα ασφαλιστικό σύστημα και να δώσεις αξιοπρεπείς συντάξεις», υποστήριξε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.

Λίγο νωρίτερα στο βήμα του συνεδρίου είχε βρεθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, από όπου μίλησε για ιδιωτικοποίηση της Υγείας και του Ασφαλιστικού, έκανε λόγο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και αμφισβήτησε τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας,  στρώνοντας το χαλί στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενδεικτική των σχεδιασμών είναι και η αναφορά της Goldman Sachs για τα εργασιακά σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ: «Το ρίσκο υψηλότερου κόστους εργασίας, μείωσης στην ευελιξία της αγοράς εργασίας και επιδείνωσης της ανταγωνιστικότητας μισθών εξαφανίζεται με μια κυβέρνηση υπό Νέας Δημοκρατίας». 

πηγη; tvxs.gr
 

Start typing and press Enter to search