Δισεκατομμυριούχος μίλησε σε τελετή αποφοίτησης κολεγίου και ξεπλήρωσε τα δάνεια όλων των αποφοίτων

- Μαΐου 21, 2019
Δισεκατομμυριούχος μίλησε σε τελετή αποφοίτησης κολεγίου και ξεπλήρωσε τα δάνεια όλων των αποφοίτων. Στην αρχή σοκαρίστηκαν και μετά φώναζαν MVP. Δείτε το βίντεο

Ο Αφροαμερικανός δισεκατομμυριούχος Ρομπέρτ Φ. Σμιθ που είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση μίλησε στο Κολέγιο Μόρχαουζ στην Ατλάντα.
Έδωσε συγχαρητήρια και συμβουλές στους απόφοιτους, όμως τους αποκάλυψε και κάτι που κανένας δεν περίμενε. Τους είπε ότι θα αποπληρώσει το φοιτητικό του δάνειο για 396 σπουδαστές του κολεγίου.
Συγκεκριμένα, ο Σμιθ θα δώσει το αστρονομικό ποσό των 40 εκατομμυρίων δολάρια. Μόλις το άκουσαν οι σπουδαστές ξέσπασαν σε κραυγές και χειροκροτήματα.

Παράλληλα, είπε ότι θα καλύψει τα έξοδα της βενζίνης που χρειάζονται τα λεωφορεία του κολεγίου για τη μεταφορά των σπουδαστών.

«Πρέπει να σιγουρέψουμε ότι έχουμε όλες τις ευκαιρίες για να κάνουμε το αμερικανικό όνειρο πραγματικότητα» είπε.

Ο Σμιθ είναι πρώην χημικός μηχανικός και επενδυτικός τραπεζίτης.

Από το 1994 έως το 2000, προσχώρησε στην τεχνολογική επενδυτική τραπεζική Goldman Sachs, πρώτα στη Νέα Υόρκη και μετά στη Silicon Valley. Συμβούλεψε συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιριών αξίας μεγαλύτερης των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων είναι η Apple, η Microsoft, η Texas Instruments, το eBay και το Yahoo. Ήταν το πρώτο πρόσωπο στο γραφείο της Goldman Sachs στο Σαν Φρανσίσκο για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές τεχνολογιών.

Είναι επίσης, ο ιδρυτής, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ιδιωτικών μετοχών, Vista Equity Partners. Το 2018, ο Smith η αμερικανική εφημερίδα Forbes τον κατέταξε στην 163η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική.
Μπήκε επίσης, στην 480 θέση της λίστας του Forbes 2018 με τους δισεκατομμυριούχους σε όλον κόσμο. Η περιουσία του εκτιμάται στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ένα χρόνο νωρίτερα είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά μυαλά στον κόσμο.

Δείτε όλη την ομιλία του:

 

Start typing and press Enter to search