Πέθανε η Τζούλια Μπάρκα

- Μαΐου 28, 2019
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για τον θάνατο της ηθοποιού Τζούλιας Μπάρκα 

Η ηθοποιός που μεσουράνησε τις δεκαετίες του '80 και του '90 στον ελληνικό κινηματογράφο, άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μεγάλη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η ίδια είχε αποκαλύψει στην εκπομπή "Μαζί σου" τον μεγάλο αγώνα που έδινε αφού αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. «Έπαθα νεφρική ανεπάρκεια και έχω και καρκίνο… Θέλω να σκοτώσουμε τον καρκίνο… Πονάω, δεν μπορώ να περπατήσω» είχε πει με πόνο ψυχής η ίδια η οποία πριν από αρκετά χρόνια είχε πάθει σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τα όσα η ίδια είχε αποκαλύψει για την κατάσταση της υγείας της.

Το σκληρό πρόσωπο της μοίρας
Παρ' όλο που η Τζούλια Μπάρκα γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως ηθοποιός αλλά και ως τραγουδίστρια, βίωσε από πολύ νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Το 2002, κατά τη διάρκεια του show της σε νυχτερινό μαγαζί, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στην πίστα. Κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο οι θεράποντες γιατροί της διαπίστωσαν πως είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και μετά το κώμα στο οποίο είχε πέσει για παραπάνω από 40 ημέρες, συνήλθε όμως δεν επανήλθε ποτέ στην πρότερη κατάσταση. Από τότε αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα με την ομιλία της που δεν ξεπέρασε ποτέ. «Για 43 ημέρες ήμουν απλά μια νεκρή κοπέλα που περιφερόμουν μεταξύ ζωής και θανάτου. Όταν είπαν της μάνας μου ότι δεν θα ξαναμιλήσω και δεν θα ξαναπερπατήσω, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Πήγε να πέσει από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου» είχε πει λίγο καιρό μετά το εγκεφαλικό.

Κάποιοι κακοπροαίρετοι τότε είχαν υποστηρίξει πως το εγκεφαλικό επεισόδιο είχε προέλθει από ναρκωτικές ουσίες. Η Τζούλια τότε σε συνέντευξή της και πραγματικά εξοργισμένη με ό,τι λεγόταν για εκείνη είχε δηλώσει: «Ποτέ δεν πήρα τέτοιες. Ήταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που με έστειλε στον Αδη και ξαναγύρισα λόγω της αγάπης του πατέρα και της μάνας μου».

Όσο για το πώς είχαν αντιμετωπίσει οι γονείς της το θέμα της υγείας της η ίδια είχε αποκαλύψει: «Όταν ανακοίνωσαν στη μητέρα μου ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω και να ξαναπερπατήσω, πήγε να πηδήξει από το δωμάτιο του νοσοκομείου. Την πρόλαβαν οι νοσοκόμες... Ο πατέρας μου ήταν πάνω από το προσκεφάλι μου νύχτα-μέρα. Εκεί, για μένα. Δεν κουνήθηκε λεπτό. Πέθανε από μαράζι πριν από μερικά χρόνια. Δεν μπορούσε να με βλέπει να ταλαιπωρούμαι»...

Τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν μετά τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της, ελάχιστοι βρέθηκαν στο πλευρό της, ελάχιστοι της ξαναμίλησαν.

Μετά από όλο αυτό, οι οικείοι της αποφάσισαν πως έπρεπε πλέον να ζει μία ήρεμη ζωή και αποφάσισαν πως το καλύτερο περιβάλλον για εκείνη ήταν σε ένα μέρος που λατρεύει.

Έτσι, εγκαταστάθηκε στη Χαλκιδική. Τότε δήλωνε για την καθημερινότητά της: «Τώρα έχω σύντροφο και προσπαθώ να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Είμαι πλέον καλά. Υπάρχει μόνο ένα ελάττωμα στο χέρι, όμως και αυτό θα το ξεπεράσω. Ήταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που με έστειλε στον Άδη και ξαναγύρισα λόγω της αγάπης του πατέρα και της μάνας μου».

Μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια για την Τζούλια. Πριν από λίγο καιρό προσβλήθηκε από καρκίνο και αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και με τα νεφρά της. Η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται μέχρι που τελικά η άλλοτε ξανθιά καλλονή των 80s νικήθηκε!
 

Start typing and press Enter to search