Γιορτή της μητέρας: Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες

- Μαΐου 12, 2019
Η γιορτή της μητέρας ή η ημέρα της μητέρας γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η γιορτή καθιερώθηκε κατά τον 20ο αιώνα. Το 1865 ιδρύθηκε το Κίνημα Mothers Friendships Day το οποίο προέβλεπε συναντήσεις με το όνομα «Mothers Day Meetings» κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν εμπειρίες.

Το 1870 διοργανώθηκε μια μεγάλη συγκέντρωση μητέρων με τίτλο peace and motherhood και αίτημα να μην στέλνονται παιδιά στον πόλεμο.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα της μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Μία γιορτή γεμάτη από όμορφα και δυνατά συναισθήματα. Η μάνα είναι ότι πιο πολύτιμο έχουν τα παιδιά. Η σημερινή μέρα είναι μία μέρα τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο εκείνο το ιερό ,που μας χάρισε το πιο όμορφο δώρο τη ζωή και μας έμαθε τι σημαίνει αγάπη.

Αυτή η ημέρα είναι ξεχωριστή για κάθε μητέρα και θα πρέπει πρέπει να εορταστεί καταλλήλως. Μάνα είναι η γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο, μας μεγάλωσε, μας πρόσφερε απλόχερα τα πάντα και θα πέθαινε για εμάς. Σκέψου λοιπόν κάτι καλό για αυτή την ημέρα για να την ανταμείψεις.

Η ζωή της μητέρας είναι γεμάτη από ευθύνες, αγωνίες και θυσίες αλλά και απέραντη αγάπη που χαρίζει στα παιδιά της χωρίς αντάλλαγμα.

Πρωταρχικός στόχος κάθε μάνας είναι να βλέπει το παιδί της ευτυχισμένο. Για όλα όσα μας δίδαξε, μας έδειξε, μας έδωσε αξίζει τις καλύτερες ευχές.

«Μόνο όταν κάνεις κι εσύ παιδιά, θα μπορέσεις να με καταλάβεις», μας έλεγε η μαμά μας. Με τον ερχομό του παιδιού μας στον κόσμο αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πόσο πολύτιμη ήταν και είναι η μαμά μας για εμάς.

Η γιορτή της Μητέρας είναι μία ευκαιρία να γιορτάσουμε κι εμείς οι γονείς αλλά και να πούμε ένα «ευχαριστώ» στη δική μας μαμά για όσα έκανε για εμάς.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου γιατί το αξίζουν. Γιατί η κάθε μάνα είναι μία και αναντικατάστατη.
 

Start typing and press Enter to search