Αφεντικό μας ένας τετράποδος μπελάς!

- Μαΐου 11, 2019
Για πολλούς από εμάς τα κατοικίδιά μας είναι φίλοι μας, τα ‘χουμε σαν παιδιά μας και τα θεωρούμε κανονικούς συγκάτοικους κι είναι σίγουρα η μεγάλη μας αδυναμία. Τα μικρά αυτά χνουδωτά τερατάκια μάς δίνουν πολλούς λόγους να είμαστε χαρούμενοι, να γελάμε με τις τρέλες τους, να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια και να λιώνουμε με την ανιδιοτελή αγάπη που μας δίνουν. Όμως, μας κάνουν και μικρά βασανάκια έστω και άθελά τους μα τότε γίνονται ακόμη πιο αξιαγάπητα.

Μόνο όσοι έχουν κατοικίδια στο σπίτι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει η φράση «τρίχες παντού». Γιατί όταν λέμε τρίχες παντού, εννοούμε παντού, από τον καναπέ μέχρι και τα ρούχα μας. Πολλές φορές βγαίνουμε έξω και βλέπουμε στο παλτό μας λίγες τριχούλες του κατοικιδίου μας που μας φέρνουν στο μυαλό το γλυκό προσωπάκι του. Στην αρχή παλεύαμε με τις τρίχες του προσπαθώντας να καθαρίσουμε το σπίτι, όμως τώρα ξέρουμε ότι η μάχη είναι άνιση. Βλέπεις οι τρίχες είναι πιο δυνατές από την ηλεκτρική σκούπα.

Είναι και το άλλο. Ότι το χρυσό μας κατοικίδιο είναι τόσο γενναιόδωρο που μας αφήνει να κοιμόμαστε στο κρεβάτι μας, αλλά υπό ένα όρο: θα κοιμάται κι αυτό μαζί. Ίσως να έχει την αίσθηση ότι το κρεβάτι του ανήκει και αποφασίζει από την καλή του την καρδία να μας κάνει τη χάρη να κοιμόμαστε μαζί του. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως βολεύονται παντού και μπορούν να κοιμηθούν όπου να ‘ναι. Από τον νεροχύτη μέχρι το καλάθι των σκουπιδιών. Τα χνουδωτά μας τερατάκια μπορούν να κοιμηθούν όπου και όπως θέλουν και εμείς τα ζηλεύουμε λίγο μιας και αλλάζουμε δέκα στάσεις για να βρούμε τη πιο βολική και δεν μπορούμε να ξεκουραστούμε όπου να ‘ναι όπως κάνουν με ευκολία εκείνα.

Τα κατοικίδιά μας δεν έχουν την αίσθηση του προσωπικού χρόνου και χώρου. Όχι απλώς θα κοιμηθούν μαζί μας, αλλά ίσως και πάνω στο κεφάλι μας. Την ώρα που διαβάζουμε ή είμαστε στο σαλόνι, χαζεύοντας την οθόνη του υπολογιστή μας, αυτό ξεχνάει τις υπόλοιπες επιφάνειες του σπιτιού και επιλέγει να καθίσει στον υπολογιστή μας ή πάνω στο βιβλίο μας ζητώντας μας σημασία. Επίσης, αν δεν έρθουν στην τουαλέτα μαζί μας είναι ικανά να διαλύσουν το σπίτι. Εντάξει λες, ας το αφήσεις να μπει μαζί σου στην τουαλέτα στο κάτω-κάτω δε θα σου κάνει και τίποτα. Νομίζεις· γιατί το κατοικίδιο σου θεωρεί το χαρτί υγείας πιο διασκεδαστικό και από το οποιοδήποτε παιχνίδι στο pet shop.

Τα κατοικίδιά μας είναι το αφεντικό στο σπίτι. Αν δεν του αρέσει το φαγητό είναι ικανό να κηρύξει απεργία πείνας μέχρι να αφήσουμε εμείς όλες τις δουλειές μας και να πάμε να του αγοράσουμε την τροφή που του αρέσει ή ακόμη και να του δώσουμε λίγο ζαμπόν που ξέρει πολύ καλά πως κρύβουμε στο ψυγείο. Πολλές φορές δε συμπαθεί κάποιον φίλο, σχέση μας ή συγγενή με αποτέλεσμα να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην τον ξανακαλέσουμε στο σπίτι -ναι, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να ουρήσει στα πόδια του. Αν βάλουμε ένα τραγούδι στο σπίτι που το ενοχλεί μπορεί και να μας δαγκώσει. Ενώ στο σπίτι μας υιοθετούμε τη minimal τάση όχι απαραίτητα γιατί μας εκφράζει αλλά αν αφήσουμε οτιδήποτε στις επιφάνειες του σπιτιού, έστω για décor, το αγαπημένο μας κατοικίδιο από την περιέργειά του και την ατσαλοσύνη του συχνά το καταστρέφει.

Ναι, τα κατοικίδιά μας πολλές φορές είναι ενοχλητικά όμως είναι ενοχλητικά με τον πιο γλυκό τρόπο. Ο τρόπος που μας κοιτάνε μετά από τις σκανδαλιές τους μας απαγορεύει να τους θυμώσουμε. Ενώ, οι στιγμές τρυφερότητας, αγάπης και γέλιου αξίζουν όλα τα γλυκά βασανιστήρια που μας βάζουν να υποστούμε.

Στέλλα Πέτρου - pillowfights.gr
 

Start typing and press Enter to search