Μύκονος: Νέο τεράστιο πρόστιμο στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια

- Ιουνίου 01, 2019
Αυτή τη φορά από την Πολεοδομία

Εκτός από τις φορολογικές αρχές και η πολεοδομικές αρχές πέρσαν από έλεγχο το εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου που χρέωσε προ ημερών τον Αμερικανό τουρίστα 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες.

Ο έλεγχος της πολεοδομίας έγινε πριν την έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο εστιατόριο που αποτιμούσε το καλαμάρι... σε χρυσάφι. Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα το κατάστημα είχε απασχολήσει την Πολεοδομική Αρχή της Σύρου, που ελέγχει τη Μύκονο. Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018 (την οποία δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα), εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

Ανελκυστήρας κατ' επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - εστιατόριο στο δώμα.
Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή - κλειστός χώρος.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως... δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

Πηγη: e-daily.gr
 

Start typing and press Enter to search