"Βρέχει"… λεφτά από Δευτέρα

- Ιουνίου 23, 2019
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 24 Ιουνίου, θα …"βρέξει" και πάλι λεφτά. Συγκεκριμένα, θα γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων, του επιδόματος Στέγασης, του επιδόματος Παιδιού, του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) αλλά και των αναδρομικών των αποστράτων …

Οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν την εβδομάδα των εκλογών με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων από το ΕΤΕΑΕΠ. Ειδικότερα:

* Η τρίτη δόση του επιδόματος ενοικίου θα μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Δευτέρα 24 Ιουνίου και αφορά σε όσους έκαναν αίτηση έως και 31 Μαΐου. Το ποσό για το επίδομα ξεκινάει από τα 70 ευρώ τον μήνα και φτάνει τα 210 ευρώ, αφού αυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος σε πολυπρόσωπα νοικοκυριά. Σημειώνεται πως το επίδομα στέγασης δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

* Από την Τρίτη 25 Ιουνίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2019. Η διαδικασία της καταβολής των συντάξεων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου. Οι ημερομηνίες καταβολής ανά ταμείο είναι οι εξής: Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ, το ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη. Την ίδια μέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα πληρώσουν τους συνταξιούχους τους την Τρίτη 25 Ιουνίου. Όλα τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου ενώ το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 2 Ιουλίου.

* Η πληρωμή στους δικαιούχους του ΚΕΑ και για όσους έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι 31-05-2019 εκτιμάται ότι θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Η πληρωμή του ως συνήθως θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις νέες αιτήσεις κάθε εξάμηνο για να συνεχιστεί η παροχή το 2019.

 * Την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιουνίου. Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η εκάστου μήνα. Επίσης την ίδια ημέρα θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί, μετά τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

* Την ερχόμενη Τρίτη θα πληρωθούν επίσης, οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους των παροχών του ΟΠΕΚΑ. Από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντος μήνα, σύμφωνα και με σχετική νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα. Επισημαίνεται πως η ημερομηνία πληρωμών των ανασφάλιστων υπερηλίκων ακολουθεί την ημερομηνία καταβολών του πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών, η οποία μετατέθηκε νωρίτερα στην 4η τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

* Στο μεταξύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιφύλασσε ένα ακόμη προεκλογικό «δώρο» προς τους απόστρατους. Συγκεκριμένα, προγραμμάτισε να αποδώσει αναδρομικά ύψους έως τα 1.000 ευρώ σε 8.500 απόστρατους, με τις συντάξεις Ιουλίου. Το συγκεκριμένο «πακέτο» αναδρομικών αποδίδεται λόγω λαθών που έγιναν στις πληρωμές του Δεκεμβρίου 2018, με συνέπεια μεγάλος αριθμός απόστρατων να λάβει λιγότερα ή και καθόλου αναδρομικά.

Πηγη: eleftheria.gr
 

Start typing and press Enter to search