Γράμμα στην αγαπημένη μου γιαγιά

- Ιουνίου 20, 2019
Αγαπημένη μου γιαγιά,

Ήθελα πάντα να σου γράψω ένα γράμμα αλλά δεν υπήρχε λόγος καθώς σου μίλαγα από κοντά. Και όταν δεν ήταν από κοντά σε έπαιρνα τηλέφωνο. Με ρώταγες τι κάνω; αν κουράστηκα στην δουλειά, εάν με στεναχώρησε κάποιος, εάν έφαγα..

Από τον τόνο της φωνής μου αντιλαμβανόσουν εάν έλεγα αλήθεια ή ψέματα σε κάτι! Για να μην σε στεναχωρήσω πολλές φορές έλεγα αυτά τα”αθώα ψεματάκια”. Τα λευκά ψέματα όπως λέγονται.

Όμως εσύ είχες διαίσθηση και ένιωθες την στεναχώρια ή την κούραση μου..

Με συμβούλευες με αγάπη και σοφία.

Τώρα ήρθε η στιγμή όμως που θα σου πω εγώ το πόσο σ’αγαπώ! Δεν στο έλεγα πολλές φορές όταν ζούσες γιαγιάκα μου και αυτό δεν το συγχωρώ στον εαυτό μου…

Ήμουν απασχολημένη με τα δικά μου προβλήματα έτσι όπως τα είχα εγώ στο δικό μου μυαλό.. κλεινόμουν στον εαυτό μου και δεν μιλούσα πουθενά. Ήμουν περήφανη… γιαγιά δεν ήθελα ποτέ κανείς να με λυπάται! Είχα”αξιοπρέπεια”. Εσύ μου τις έμαθες αυτές τις πολύτιμες αξίες… όπως και την πίστη στον Θεό και σ’ευχαριστώ για αυτό!

Σ’ ευχαριστώ που μεγάλωσες εμένα και τ ‘αδέλφια μου με τόση αγάπη ανιδιοτελή και φροντίδα. Ήσουν πάντα”βράχος”. Πάντα “ασπίδα”για τα εγγόνια σου. Είχες πολλούς ρόλους, δεν ήσουν απλά μια γιαγιά να το ξέρεις. Ήσουν: μαμά, φίλη, ψυχολόγος κ.α

Ήσουν και είσαι το πρότυπο ανθρώπου για μένα. Σε θαύμαζα,σε θαυμάζω και σ’έχω μέσα μου. Κομμάτι της ψυχής μου αναπόσπαστο.” Όμορφη Μαρία τής ψυχής μου”.

Σ’αγαπώ γιαγιά μου. Συνεχίζω να σου μιλώ ακόμη και τώρα δεν άλλαξε τίποτα. Ξέρω ότι με ακούς. Έρχεσαι στα όνειρα μου και μ’ αγκαλιάζεις. Μου δίνεις “φως”. Μου δίνεις δύναμη. Ακόμα και από τον παράδεισο εσύ με προσέχεις!

Θέλω να σε κάνω περήφανη γιαγιά μου. Θέλω να με βλέπεις και να’σαι χαρούμενη για τα κατορθώματα της εγγονής σου!

Είμαι σίγουρη ότι με παρακολουθείς κατά κάποιον τρόπο…

epaggelmagynaika.gr
 

Start typing and press Enter to search