Φοιτήτρια έκανε σκονάκι κοντά στα 2 μέτρα κι ο καθηγήτης την πέρασε για τον κόπο της!

- Ιουλίου 04, 2019
Είναι αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ σ’ εσένα και σ’ εμένα με άλλα λόγια.

Όλοι έχουμε σκάσει στο αμφιθέατρο φουλ διαβασμένοι εφοδιασμένοι με σκονάκια και το πρώτο πράγμα που τρέμουμε είναι να μη μας πάρει είδηση εκείνος ο αυστηρός επιτηρητής. Διότι η κατάληξη σ’ αυτήν την περίπτωση, δε θα είχε καμία απολύτως σχέση με αυτήν της Ουκρανής φοιτήτριας του Εθνικού Πανεπιστημίου Taras Shevchenko στο Κίεβο.

Όσες φορές κι αν έχουμε αστειευτεί ότι καλό θα ήταν ο εκάστοτε καθηγητής να εκτιμήσει την προσπάθεια και τον κόπο που καταβάλαμε για να βγει αυτό το αριστουργηματικό αποτέλεσμα (το να φτιάξεις μια μινιατούρα του βιβλίου μέσα σε λίγες ώρες και να βγάζεις και τα γράμματα πεντακάθαρα, είναι τέχνη!), δυστυχώς οι αντιδράσεις για το έργο μας δεν είναι τόσο αποθεωτικές όσο θα θέλαμε.

Εκτός από μία μικρή εξαίρεση, που συνέβη στην Ουκρανία όπως είπαμε και παραπάνω.
Φοιτητές εξετάζονταν στην «Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη Ιστορία από το 1861 έως το 1918» και μία φοιτήτρια αποφάσισε να ποντάρει στην αντιγραφή αντί στην παπαγαλία που απαιτεί το συγκεκριμένο μάθημα (δε βγαίνει η ύλη μέσα σ’ ένα βράδυ). Μόνο που η τύπισσα μάλλον σοβαρολογούσε όταν έλεγε ότι θα αντιγράψει ολόκληρο το βιβλίο, με αποτέλεσμα το σκονάκι να φτάσει μήκος σχεδόν τα 2 μέτρα!


Εν τέλει η φαεινή της ιδέα να φτιάξει ένα σκονάκι ψηλότερο κι από το μπόι της κατά πάσα πιθανότητα, δε φάνηκε και τόσο αποτελεσματική, όσον αφορά το θέμα της διακριτικότητας. Διότι τη δουλειά του, να περάσει στο μάθημα που έδινε δηλαδή, την έκανε! Η φοιτήτρια, παρά το γεγονός ότι πιάστηκε στα πράσα, δεν κόπηκε ωστόσο, διότι ο καθηγητής Yevgeny Magda θεώρησε πολύ τίμια την προσπάθειά της.

Μάλιστα, φάνηκε αρκετά περήφανος για τη φοιτήτριά του, σε σημείο που ανέβασε ο ίδιος φωτογραφία τα αποδεικτικά στοιχεία της αντιγραφής της στα social media, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Αυτό είναι το σκονάκι μιας κοπέλας… Πέρασε τις εξετάσεις. Συνήθως, με ένα σκονάκι θα «πετούσα έξω» τον οποιονδήποτε φοιτητή. Σ’ αυτήν την περίπτωση όμως, δεν το έκανα, γιατί εκτίμησα την προσπάθεια.

Να κι ένας που βρέθηκε να δώσει τα εύσημα επιτέλους! 
 

Start typing and press Enter to search