Το συγκινητικό σποτ για τον ημιμαραθώνιο Κρήτης

- Ιουλίου 25, 2019
Ένα βίντεο που πρέπει όλοι να δούμε

Ένα πολύ συγκινητικό βίντεο δημοσίευσαν οι υπεύθυνοι για τον ημιμαραθώνιο Κρήτης. Στο σποτ πρωταγωνιστούν δυο παιδιά ενώ τα μηνύματα που περνάει είναι πολλά.

Πρωταγωνιστής είναι ο Μάνος, ένα αγόρι με μία μπάλα στα χέρια που ψάχνει παρέα για να παίξει. Ο πατέρας του, όμως, έχει δουλειά, ο αδερφός του παίζει videogame, ο καλύτερός του φίλος παίζει με το κινητό του.

Ο Μάνος περπατάει στο χωριό και παντού η ίδια εικόνα. Ξαφνικά, όμως, βλέπει ένα παιδί που δεν κρατάει κινητό.

Είναι ο Γιάννης, ένα τυφλό αγόρι, που διαβάζει ένα βιβλίο σε γραφή braille - ο Γιάννης Σαμαράς είναι μαθητής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.

Ο Μάνος ενθουσιάζεται και του προτείνει να τρέξουν. Ο Γιάννης στην αρχή είναι διστακτικός αλλά τελικά δέχεται και κερδίζει και όταν περνάει τη «γραμμή του τερματισμού» λέει «δεν έχω κερδίσει ποτέ σε κάτι».

«Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και όλοι μπορούν να τρέξουν και να παίξουν. Δες το κι εσύ, μην ψάχνεις άλλες δικαιολογίες. Σήκω από τον υπολογιστή, άφησε το κινητό, βγες έξω. Περπάτησε. Τρέξε. Στις 6 Οκτώβρη έχεις μια ευκαιρία να τη δεις αλλιώς…» γράφουν οι διοργανωτές του ημιμαραθωνίου στη λεζάντα του βίντεο.

Δείτε το βίντεο

 

Start typing and press Enter to search