Πέθανε σκύλος από τον καύσωνα κλεισμένος μέσα σε ΙΧ κοντά στον Αλμυρό

- Ιουλίου 04, 2019
Την τελευταία του πνοή μέσα σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα άφησε σήμερα το μεσημέρι σκύλος σε παράδρομο της ΠΑΘΕ κοντά στα ΣΕΑ Αλμυρού.

Περαστικός ειδοποίησε στις 12.15 την Αστυνομία Αλμυρού πως είδε ένα σκύλο μέσα σε σταθμευμένο όχημα και άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του ζώου. Τελικά ο σκύλος μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την Αστυνομία αναζητείται ο 47χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Η παραμονή σκύλου μέσα σε αυτοκίνητο υπό συνθήκες καύσωνα είναι έγκλημα”, αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

  • Ο σκύλος αντέχει μόλις 6 λεπτά αν παραμείνει ξεχασμένος μέσα σε αυτοκίνητο σε περιόδους καύσωνα! Μετά πεθαίνει.
  • Έρευνες έχουν καταδείξει ότι αν η εσωτερική θερμοκρασία του σκύλου ανέβει πάνω από τους 41 βαθμούς Κελσίου, ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι άμεσος. Μόνο το 50% των σκύλων επιβιώνει μετά από ένα περιστατικό θερμοπληξίας.
  • Μια κατάσταση θερμοπληξίας σε σκύλο μπορεί να συμβεί ακόμα και σε συνθήκες μη καύσωνα!
  • Η νομοθετική ρύθμιση απαγόρευσης της εγκατάλειψης του σκύλου στο αυτοκίνητο – έστω και για μικρό χρονικό διάστημα – σε συνθήκες καύσωνα, πρέπει να περιληφθεί στον περί σκύλων νόμο.
  • Η φιλοζωική ομάδα του Κινήματος Οικολόγων προτρέπει όλους όσοι έχουν σκυλιά να τα αφήνουν στο σπίτι ή σε δροσερούς χώρους αντί στα αυτοκίνητα «1 λεπτό για να κάνουν τη δουλειά τους». Όταν επιστρέψουν, ο πιο πιστός τους φίλους ίσως να μην είναι πλέον ζωντανός.
myvolos.net
 

Start typing and press Enter to search