Μελέτης Ηλίας: Δεν ντρέπομαι καθόλου να λέω ότι πήγα σε σύμβουλο γάμου

- Ιουλίου 02, 2019
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μελέτης Ηλίας έχει μιλήσει δημόσια για την κοινή απόφαση που πήρε με την σύζυγό του να επισκεφτούν σύμβουλο γάμου.

Ο ηθοποιός απάντησε για το αν είχε ενδοιασμούς να το κάνει με δεδομένο ότι θεωρείται ταμπού στην Ελλάδα να πει κάποιος ότι πάει σε ψυχολόγο.

"Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα, ενώ θεωρούμε αυτονόητο να πάμε στον παθολόγο όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας, ντρεπόμαστε να πούμε ότι πάμε σε ψυχολόγο. Εγώ δεν ντρέπομαι καθόλου να το λέω, γιατί θεωρώ πολύ φυσιολογικό, όταν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει πρόβλημα στον γάμο του, να απευθυνθεί σε έναν ειδικό για να τον σώσει.

Πηγαίνοντας στον ψυχολόγο, ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος μπροστά σου και μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου που δεν ήξερες. Ξέρω ότι ειδικά για τους άντρες είναι ταμπού να πουν ότι πάνε σε ψυχολόγο. Κι εγώ, αν πω στην παρέα μου από το Μενίδι ότι πάω σε σύμβουλό γάμου, θα φάω τρελό πείραγμα. Δεν με νοιάζει. Ξέρω ότι κάνω το σωστό" είπε ο ηθοποιός.

Ποιά ήταν η αφορμή για να απευθυνθεί σε σύμβουλο γάμου;

"Η αφορμή μπορεί να είναι μια δύσκολη μέρα. Οταν σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο παιδιά, που το ένα θέλει να φάει, το άλλο να διαβάσει, μια γυναίκα που προσπαθεί να τα προλάβει όλα και ένας σύζυγος που, όταν επιστρέφει στο σπίτι, αυτό που αντικρίζει θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καταλαβαίνεις γιατί ένα ζευγάρι αποφασίζει να απευθυνθεί σε έναν ειδικό για να το βοηθήσει να βελτιώσει ορισμένα πράγματα.

Η καθημερινότητα είναι σκληρό πράγμα κι αυτό μπορεί να το βεβαιώσει οποιοδήποτε ζευγάρι. Εγώ, ως καλλιτέχνης, είχα συνηθίσει να παίρνω τον χρόνο μου, να έχω τους φίλους μου, μετά το θέατρο να πηγαίνουμε και για κανένα ποτάκι για να αποφορτιστώ. Οταν, λοιπόν, κάποια στιγμή με ρώτησε η ψυχολόγος «και όταν ήσουν εργένης τι έκανες;», της απάντησα: «Αυτό ακριβώς». Και μου είπε, βεβαίως: «Ναι, αλλά τώρα είσαι οικογενειάρχης με δύο παιδιά». Ε, αυτή την απλή σκέψη, δεν την είχα κάνει μέχρι τότε", δήλωσε ο ίδιος στο Page 2 της Νέας Σελίδας.
 

Start typing and press Enter to search